ErikEidHole

Nordisk bioenergipris til Erik Eid Hohle

Erik Eid Hohle, daglig leder av Energigården, Brandbu på Hadeland, fikk nylig Nordisk Ministerråds bioenergipris og en sjekk på 50 000 danske kroner.

Publisert

Prisen ble overrakt av Finlands jord- og skogbruksminister Sirkka-Liisa Anttila under Nordisk Ministerrådsmøte i Björneborg i Finland, hvor blant annet bioenergi sto på programmet. Prisvinneren sjøl holdt foredrag om temaet på møtet.

Stolt og ydmyk

- Jeg er utrolig glad og stolt over den anerkjennelsen arbeidet med å fremme kunnskap om produksjon og bruk av bioenergi har fått. Dette både forplikter og motiverer til videre arbeid, samtidig som det gir oss nye muligheter. Norden er en stormakt innen bioenergi, og det å motta denne prisen på nordisk nivå gjør meg derfor ekstra ydmyk, sier en glad Erik Eid Hohle.

Pionér

Prisvinneren har arbeidet med bioenergi-spørsmål innen skog- og landbruk helt siden slutten av 1980-tallet. Hans livsverk er oppbyggingen av Energigården på hjemgarden Eidsalm, Brandbu.

Hohke har også arbeidet to år med bioenergiforsking ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) og åtte år som prosjektleder for bioenergiprosjekter i Oppland og Hedmark.

Første prismottaker

I juryens begrunnelse heter det: "Erik Eid Hohle har gjort en særlig innsats for å øke produksjonen og bruken av biobrensel. Hohle har med sin virksomhet gitt et positivt bidrag til å øke forståelsen for de mulighetene som ligger i bioenergi i Norden og internasjonalt."

Hohle er førstemann som får prisen, som ble innstiftet av Nordisk Ministerråd i fjor.

Les mer om Energigården på:

http://www.energigarden.no/

"
Powered by Labrador CMS