UMB-Karriæredag Kverneland
UMB-Karriæredag Kverneland

Kverneland slåss om UMB-studentene

Studentene ved Universitet for miljø og biovitenskap (UMB) på Ås er attraktive. Sist uke prøvde 55 bedrifter, deriblant Kverneland, å lokke til seg kloke hoder fra Ås.

Publisert

Sist uke gikk karriæredagen av stabelen på Ås. 55 bedrifter prøvde å gjøre seg attraktive, men bare Kverneland og Felleskjøpet hadde tilknytning til landbruksmaskinbransjen.

Simen Skjønsberg, Produktutviklingsdirektør i Kverneland (t.h.) prøver å overbevise UMB studentene om en fremtidig jobb i selskapet. I bakgrunnen skimtes Ole Petter Bjartnes, Produktdirektør forplog. (Foto: Håkon Sparre,UMB)

Generasjonsskifte

- Kverneland trenger flere dyktige folk. I første omgang er vi på jakt etter fremtidige konstruktører til vår produktutviklingsavdeling på Klepp. Der står vi foran et generasjonsskifte. Men vi er også intereserte i kandidater med bakgrunn innen teknikk og markedsføring, sier Ole Petter Bjartnes, produktdirektør for plog i Kverneland.

Bjartnes forteller at den ideelle kandidaten har en god teknisk bakgrunn og kunnskap og interesse for landbruk.

- Vi i landbruksmaskinbransjen vil ha folk som forstår kunden, i vårt tilfelle bonden. Vi tror de folkene vi søker finnes på UMB. Uansett hvilken stilling vi rekrutterer til, vil vedkommende starte i vår utviklingsvdeling eller med service. Kunnskap om produktene er viktig, fastslår Bjartnes.

Lokker med studentoppgaver

Med seg til Ås, hadde Bjartnes og Simen Skjønsberg, produktutviklingsdirektør, med seg fire forslag til studentoppgaver. Målet er å knytte studentene til seg på et tidlig tidspunkt. På den måten kan student og Kverneland kan finne ut om kjemien stemmer med tanke på en fremtidig ansettelse. Dette er vanlig praksis i oljebransjen.

Middag på byen

I løpet av dagen på Ås hadde Kverneland, ved hjelp av nøkkelpersoner på UMB, plukket ut 10 studenter som de inviterte ut på middag. Målet er at en eller flere av disse om få år sitter og konstruerer maskiner for Kverneland.

Powered by Labrador CMS