Ingar Kvia Volvo_1
Ingar Kvia Volvo_1

Ingar Kvia blir hedret

 Forrige helg kunne du lese om traktorauksjonen på Agrovisjon, til inntekt for landbruksprosjektet Haydom i Tanzania. Nå tildeles ildsjelen bak prosjektet, Ingar Kvia, menneskerettighetsprisen for Nordjæren 2007.

Publisert

— Dette er en viktig anerkjennelse av prosjektet. Denne prisen vil jeg dele med alle som hjelper meg. Det er viktig å få fokus på prosjektet og Haydom, sier Kvia til Bedre Gardsdrift.

Om få uker reiser han til Tanzania for tolvte gang. Da har han med seg en ny Massey Ferguson 680 og en Toyota HiLux CrewCab til det 60 000 dekar store gardsbruket.

En slik MF 680 HD med 184 hk er snart på vei til Haydom, takket være norske pengegaver. Kanskje får den følge av en MF 290.

— Muligens kjøper jeg også en Massey Ferguson 290 med afrikahytte når jeg kommer ned til Tanzania. Men det er ikke endelig bestemt, sier Kvia.

Juryens begrunnelse:

Menneskerettighetsprisen for Nordjæren 2007, innstiftet av Sola kommune og SR-bank, tildeles Ingar Kvia med følgende begrunnelse:

Ingar Kvia har arbeidet med menneskerettigheter ved at han siden 1997 har samlet inn ca. Kr. 5 mill. til sitt Haydomprosjekt i Tanzania in Afrika. Disse midler har han brukt til innkjøp av 1 latsebil, 3 traktorer, 2 fireskjærs ploger, 2 horver,, 4 slåmaskiner, 4 tillhengere, en 8 tonns gravemaskin, vegskrape, bakskuffe, forhøster, høyvender og beitepusser som slår gras. Enda en ny stor traktor mm. vil bli levert til jul 2007.

Ingen innsamlede midler blir brukt til administrasjon eller dekning av reiseutgifter.

Med stor velvilje fra arbeidsgiver reiser han nå på sin tolvte 3 månederstur til Tanzania uten lønn og med betalt reise fra egen lomme. Her bruker han tiden på å lære fra seg hvordan diverse maskiner skal brukes og vedlikeholdes. Juryen konkluderer med at Ingar Kvia gjennom sin uegennyttige innsats har bidratt sterkt til å gi et helt samfunn i Tanzania med svært dårlige vilkår en bedre livs- og levestandard.

Juryen viser også til NRK-programmet Faktor, Ein samaritan frå Jæren, som ble vist 8 mai 2006. Det ligger inne på NRK.NOTildeling

Juryen besluttet at pristildelingen skal finne sted ved et arrangement i Sola Ruinkyrkje den 10 desember 2007 kl. 18.00. Sola kulturkontor gis sammen med Sola ungdomsskole i oppgave å lage et høvelig program for anledningen. Selve tildelingen foretas ifølge statuttene av Sola kommunes ordfører.

Powered by Labrador CMS