Deutz-Fahr Agrotron K90

HCP skal lære traktorsalg av sine engelske kollegaer

Same Deutz-Fahr har doblet traktorsalget i England siste tre år. Nå skal de suksessfulle engelskmennene overta ansvaret for salg og service i Skandinavia. Den skandinaviske importøren, HCP, gleder seg.

Publisert

Same Deutz-Fahr gjør det godt i England. I 2006 ble det solgte mer enn 1000 traktorer fra Same Deutz-Fahr Group på øya i vest, og salgstallene så langt i år tyder på ny rekord. Nå vil Same Deutz-Fahr Group bruke kunnskapen fra England til å selge flere traktorer i resten av Europa.

Norge blir underlagt England

Som takk for innsatsen, blir Same Deutz-Fahr England nå oppgradert til et såkalt business senter, med ansvar for salg og service i England, Irland, Skandinavia, de Baltiske landene og Benelux.

- Vi har en markedsandel på 16% i Europa, men det er land hvor markedsandelen er så lav som 6%. Det er ikke godt nok, sier Steve Beasley, ansvarlig for den vellykka markedsstrategien i England, til Farmers Weekly

Ifølge Beasley skal den nye organiseringen i Same Deutz-Fahr gi en økt markedsandel i Europa på 5%.

HCP gleder seg

Same Deutz-Fahrs importør i Skandinavia, HCP, ser positivt på endringene.

- Jeg ser det som en klar styrking, da vi har mange ting og felles interesser med de andre landene, sier salgssjef Gunnar Nilsen til LandbrugsAvisen.

Nilsen gleder seg til å se følgene av reallokeringen, som vil styrke både salg, service og distribusjon i Skandinavia.

Potensiale i Norge

Same Deutz-Fahr gruppen solgte 40 0000 traktorer på verdensbasis siste år. I Norge solgte de 163 traktorer, og fikk med det en markedsandel på 3,7%.

Powered by Labrador CMS