Forside BG 9/07
Forside BG 9/07

Bedre Gardsdrift nr. 9 - et opplyst nummer

Årets nest siste utgave av Bedre Gardsdrift er like om hjørnet. Her ser vi nærmere på arbeidslys til traktor. Du har tre typer å velge mellom; Xenon, LED og halogen. La arbeidsoppgavene og ikke prisen avgjøre hva du faller ned på, lyder rådet.

Publisert

Videre er landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen avbildet på side tre lesende i Bedre Gardsdrift. Under Agrovisjon i Stavanger avla ministeren BG-standen et besøk og avslørte at han er en ivrig leser av tidsskriftet, et riktig "mannfolkblad", som han kalte det.

Liten, men god

Agrovisjon oppnådde ellers et lavere besøkstall en forventet, noe som kan skyldes svikt i forhandsannonseringen. Likevel var mange av de besøkende reelle kunder og flere utstillere meldte om godt salg. Det faglige nivået på messa var det ikke noe å utsette på.

Ny messe i 2009?

Det mest oppsiktsvekkende på Agrovisjon var kanskje at messeledelsen varslet at de vil arrangere ei ny messe allerede om to år. Det vil i så fall bryte med den treårige syklusen som nå er innført blant de tre landsdekkende messene i Stjørdal, på Lillestrøm og i Stavanger.

Traktoroversikten 2008

I Bedre Gardsdrift nummer ni er traktor tema. Som sedvanlig serverer vi neste års traktoroversikt. Her finner du alle vitale opplysninger om de ti mest populære modellene av alle merker. Stort sett stabile priser, men en og annen godbit er mulig å oppdrive.

Kraftverk på hjul

Vi kommer ikke utenom John Deere 7030E Premium som er et rullende kraftverk med innebygd strømgenerator for drift av kjølevifte, aircondition og luftkompressor. Bak på traktoren er det strømuttak for drift av redskap og elektroverktøy.

Ellers har Pumaen fra Case sneket seg over grensa og N-serien til Valtra er kommet i light-versjon.

Årets traktor

Nettopp hjemvendt fra Agritechnica rakk vi å få med at New Holland T 7060 er Tractor of the Year. Innen trykkvalsene startet klarte vi også å lure inn de første nyhetene fra messa i Hannover. Det blir flere nyheter fra Agritechnica i neste nummer.

Solide høstnyheter

På Elmia-messa i Jönköping stjal Elho showet, representert med strengleggeren V-Twin med skeiv pickup. Vi har også mange produktnyheter fra FKs høstslepp på Hønefoss. Claas har også en betydelig høstkolleksjon.

Sprenger skjemaet

I gardsanalysen besøker vi en familie i Østfold som har både gris, kylling og ammekyr i tillegg til betydelig med skog. En produksjon ikke så mange matcher. Heller ikke NILF sine økonomiske kalkyler!

Brukertest

I vår brukertest av redskap er vi nå kommet til rundballepressa fra Claas. En letthandterlig presse med få lyter.

Powered by Labrador CMS