Valtra AutoComfort
Valtra AutoComfort

Valtra forbedrer hyttefjæringa

Valtra bruker nå informasjon fra girkasse, bremser og framaksel for å optimalisere hyttefjæringa.

Publisert

Valtras nye semi-aktive hyttefjæring justerer seg automatisk etter kjøreforholdene. Systemet består av elektronisk styrte dempere, en posisjonssensor og en styreenhet som er tilkoblet traktoren via traktorens CAN-bus system.

På bakgrunn av informasjonen fra posisjonssensoren og kjøresituasjonen, justeres stivheten på demperne 50 ganger i sekunder.

- Når du bremser, bruker vendegiret eller kjører over en hump, vil systemet registrere dette. Dermed er hyttefjæringa forberedt på de bevegelsene som vil komme. Resultatet blir at hytta holder seg mer i ro og ikke beveger seg unødvendig, sier Max Schulman i Valtra Inc.

Systemet kan settes i automatisk eller manuell stilling på panelet i førerhuset. Dempersystemet inkluderer luftfjæring som holder hytta i samme høyde uavhengig av belastningen. Den semi-aktive hyttefjæringa, som har fått navnet AutoComfort, vil være tilgjengelig som ekstrautstyr på Valtras T-serie 151e -191 Advance og HiTech-modeller til våren. I Tyskland er prislappen 25 000 kroner.

Powered by Labrador CMS