BG 10 07 framside skakk
BG 10 07 framside skakk

Romjulsdrøm med Bedre Gardsdrift

Årets siste utgave av Bedre Gardsdrift er levert Posten. Vi tør ikke love at det når deg før kirkeklokkene ringer jula inn, men i romjula bør postbudet ha det med. Vi håper du får tid til å hygge deg med bladet innimellom ”slagene”.

Publisert

Denne gangen har vi valgt å slå et slag for Folkefjøset. Det er et prosjekt som tar sikte på å få folk til å gjøre om eller utvide eksisterende bygningsmasse når de bygger for lausdrift. Det er ikke på død og liv nødvendig å bygge nytt for å huse mjølkeroboten. Et smart tilbygg kan være løsninga for mange.

Landbruksmekanikeren i sentrum

I årets siste leder gir vi landbruksmekanikeren velfortjent honnør. Uten denne tusenkunstneren hadde landbruket gått i stå. Men for at denne viktige rasen ikke skal dø ut, må både lønna og statusen opp!

Traust traktor

Valtra T 191 er offeret i traktortesten denne gangen. En traust sliter som kommer pent fra det. Men tørst er´n, det er ikke til å komme unna.Dessverre har det skjedd en liten glipp hos oss, slik at teksten på trykk er den versjonen vi leser korrektur på, ikke den som er ferdig rettet. Derfor mangler der noen priser, og der finnes enkelte andre feil.Er du abonnent på Bedre Gardsdrift, og ønsker den korrekte versjonen, sender du en epost hit.

Beltedyr

Vi har også prøvekjørt en John Deere med ettermonterte belter. Det største ankepunktet er prisen. Du må betale traktoren enda en gang for å få slik utrustning. Som utelukkende jordarbeidingsmaskin fungerer det utmerket med belter. Men hvem har råd til en slik luksus?

Trangt

Brukertesten er denne gangen kommet til McHale Fusion kombipresse, som av brukerne blir betegnet som både pålitelig og solid. Men litt rusk i ”maskineriet” er det også her. Blant annet er det kronglete å komme til flere steder ved reingjøring, vedlikehold og skifting av deler.

BGs trafikkskole: Reglene for tilhengervekt

Bedre Gardsdrift introduserer en egen Trafikkskole. Først ut er en gjennomgang av vektreglene for traktor og henger langs veg. Dette er ikke helt enkelt, men vi forsøker steg for steg å veilede deg gjennom regeljungelen, enda til med muligheter for at du skriver inn dine egne tall.

Traktorer i sin beste alder

Vi presenterer en trofast sliter, denne gangen i form av en 25 år gammel Volvo BM 2654. Veterantraktoren er en Nuffield 10/60 1965-modell.

Mannen var ute etter vann

" Årets treskerstatistikk viser at Claas igjen er tilbake på toppen etter to år bak MF. En jærbu har fått påtaleunnlatelse ved å kjøre vann mellom lager og jorde. Helt på jordet, spør du oss! Ellers er det mange andre artikler å velge mellom. Vi røper ikke mer, men ønsker deg god jul og god lesing.

Powered by Labrador CMS