Kløfta 1
Kløfta 1

- Hver fjerde traktor fra A-K maskiner!

- Hver fjerde nye traktor og hvert fjerde redskap som selges i Norge neste år skal ha A-K-logo, forkynte markedssjef Geir Rogstad under åpninga av en ny og stor butikk på Kløfta fredag.

Publisert

A-K kommer også til å satse enda mer på butikkdrifta over hele landet i kommende år, kunne markedssjefen bekrefte. Dessuten har A-K maskiner nå full kontroll med delelageret for import, som nå er kommet hjem til Kløfta.

Drahjelp fra Husqvarna

I dag utgjør detaljsalget 90 til 100 millioner av ei årlig omsetning på godt over én milliard kroner. Målet for 2008 er å komme opp i 130 millioner på butikksida. Her dra salget av 2000 bilhengere samt hele sortimentet til Husqvarna av motorsager, fresere, verneutstyr og grasklippere godt opp. Bare Husqvarna-produktene står for hele 45 millioner av butikksalget.

Hele Kløfta renovert

A-K har brukt mye av inneværende år til "ommøblering" og byggeaktiviteter. I hovebølet på Kløfta er butikken utvida fra knappe 50 til 340 kvadratmeter. Et showrom på 160 kvadratmeter med tilstøtende konferanserom ligger vegg i vegg med butikken. Et nytt kaldtlager for maskiner og utstyr på 860 kvadratmeter er reist. Antall kontorer er økt og verksted samt klargjøringsavdelinga er utvida. (Hver arbeidsdag ferdigstilles fire nye traktorer.) Flere oppstillingsplasser er kommet under tak. Med andre ord: Færre traktorer og maskiner slipper å friste tilværelsen utenomhus. Nevnte vi at ei ny kantine var tatt i bruk?

Opprustning over hele fjøla

Men det er ikke bare på Kløfta en har kunnet høre hammerslag. I Skien står et nytt bygg på 400 kvadratmeter ferdig. På Vinstra og i Fannrem har det også vært byggevirksomhet og oppgraderinger. Det er videre investert hardt på byggesida i tre andre AK-avdelinger, får vi vite.

Konsolidert kreftene

- Vi har brukt mye av 2007 på byggeprosjekter og til å omdisponere kreftene. Dette har nødvendigvis gått ut over salget. Også et høyt antall brukttraktorer ved årets begynnelse tok noe av fokuset vekk fra nysalget. Men med alt på plass og seks nye selgere, regner vi med å nå målsettinga om 25 prosent markedsandel i 2008, sa AK-direktør Ole Grønvold, som opplyste at tallet i år lå på rundt 20 prosent.

Flagger importen hjem

Styreleder og eier Aage Bryn var stolt over å kunne si at A-K nå tar delelageret hjem fra utlandet. Dette for å være enda nærmere kunden. Delelageret for import er nå flyttet inn i et eget bygg på Kløfta og disponerer et 856 kvadratmeter stort lokale. Her finner du åtte heiseautomater, én paternosterheis og 450 palleplasser som til sammen rommer over 20 000 delenummer. Hver arbeidsdag forlater én og en halv lastebil Kløfta med deler til 32 AK-avdelinger og 14 forhandlere over hele landet.

Utvida salgsdistrikt

Avdelinga på Kløfta betjener området sør for Minnesund, som strekker seg helt ned til Hobøl i sør og til Kongsvinger i øst. Det "gamle" Eik og Hausken-distriktet er nå lagt unn under Kløfta. To nye selgere er derfor ansatt.

En siste nyhet er ny logodesign for "A-K maskiner" og "A-K butikk".

Powered by Labrador CMS