Claas Xerion_07
Claas Xerion_07

Claas tjener penger som gras

Regnskapsåret for Claas ble avsluttet i høst. Nå er pengetellerne ferdige med jobben. Status er en omsetning på 2,7 milliarder euro og et resultat på 175 millioner euro.

Publisert

I forhold til forrige regnskapsår økte omsetningen med 13%, og endte på 2,7 milliarder euro, eller omlag 21 milliarder NOK. Resultat før skatt økte fra 130,7 til 176 millioner euro. Det tilsvarer en økning på 34,5%. Med disse tallene har ledelsen i Claas all grunn til å møte jula med et bredt smil.

Lexion og Axion øker mest

Ifølge Claas har alle produktområder vekst. Størst er veksten innen høstemaskiner og traktorer. Her får stort treskersalg i Tyskland, Frankrike og England, samt introduksjonen av Axion mye av æren. Økt ettersprøsel etter bioenergi gir også økt etterspørsel etter sjølgående finsnittere.

Lantmännens maskin kan også være fornøyd med at godt salg av Claas traktorer i Skandinavia bemerkes spesielt.

Fokus på produktutvikling

I løpet av siste regnskapsår kunne produktutviklerne levere ifra seg 55 nyheter og 82 patentsøknader. Årlig investerer Claas mer enn 100 millioner Euro, eller 800 millioner NOK, i produktuvikling

Enda bedre neste år

Med bakgrunn i den økende investeringslysten innen landbruk og bioenergi forventer Claas en ytterligere vekst i inneværende regnskapsår.

Powered by Labrador CMS