0607 framside BG skakk
0607 framside BG skakk

Nytt BG med mye teknikk

Bedre Gardsdrift nummer seks er på gata. Denne gangen med mange tekniske nyheter og tester. En grønn Ferrari Vega Dualsteer 95 pryder forsida. Et nytt fenomen i den norske traktorfaunaen.  

Publisert

Denne grønne kompakttraktoren fra Ferrari tilhører morellprodusent Mark Brooks i Lærdal. Traktoren har redusert kjøringa i morellhagen til et minimum, dette kombinert med lavere vekt har bidratt til effektivisering og høgere avling. Han har også startet import av den grønne traktoren og selger til yrkeskollegaer til nærmest "kostpris".

Grønn og god

En annen grønn, Deutz-Fahr Agrotron K 120 ProfiLine, stilles under lupa i vår sedvanlige traktortest. Den kommer pent unna med en "femmer" på terningen. Gampen er både sterk og smidig, men kunne ha båret litt mer og prompet litt mildere.

Etterlengtet

En test av litt mindre høytidelig karakter har vi foretatt av T7000-serien fra New Holland, som A-K Maskiner har venta lenge på. Terje Stokka har vært testpilot og han oppsummerer slik: Bedre førerkomfort og mjukere girskift.

Fobi mot rødt?

En gladmelding til dem som er allergiske mot andre farger enn grønn: En ny Fendt-tresker har sett dagens lys i grønn drakt. Men inni minner den mistenkelig om en MF-tresker.

Stem på din favoritt

Nei, vi tenker ikke på det kommende kommunevalget, men på "Årets traktor". Du kan avgi din stemme elektronisk på denne side. Velg mellom sju av de mest kjente merkene og se din favoritt trone øverst på lista.

Høymesse i Balsfjord

Som sedvanlig; intet BG uten messestoff. Denne gangen tar vi innspurten på Skogselmia 2007 og besøker landbruksutstillinga i Balsfjord. Her har de høye fjell og høye mål.

Lang levetid

Komposittgolv til sau og binger av kompositt til kalv er en ny måte å bruke dette slitesterke, glassfiberarmerte stoffet på. Det er firmaet NordKomp i Sandnessjøen som står som importør og forhandler.

Veteran

For deg som er interessert i veterantraktorer, kan vi røpe at denne gangen er det en Case 1270 Agri King, 1976-modell som preger nest siste side i bladet. Det er sågar to av dem!

Powered by Labrador CMS