claas tucano 1
claas tucano 1

Ny tresker fra Claas

Dette er ingen ansiktsløftning. Det er en helt ny tresker, fastslår Bjørn Tønsberg i Lantmännen Maskin. Nye Tucano overtar for Medion og Mega, og er delvis en krympet Lexion.

Publisert

Endringene fra forgjengerne er gjennomgripende. Korntank og motor har byttet plass. Det påvirker også hvordan resten av treskeren er bygd opp. Nå er plantegningene ikke ulike hva vi finner på Lexion. Det vil si korntank rett bak hytta, og motoren bakenfor. Dermed får du både betre oversikt over tanken, og enklere tilgang til motoren.Kjente verkTucano leveres med tradisjonelt verk på treskerne med 300 først i modellnummeret. Claas' APS-system, kjent fra Lexion og Mega, er å finne på Tucano 400.To av tre 300-modeller, samt minste 400, har fem ristere og 132 cm verk. Største 300 og de to store 400-modellene har seks ristere og 158 cm verk.Effekten strekker seg fra 140 kW (190 hk) til 202 kW (275 hk). Korntanken går fra 6500 til 9000 liter, hvilket er større enn på forgjengerne.

Større hytte enn LexionTucano er utstyrt med samme førerhytte som giganttraktoren Xerion. Dermed er det større plass her enn i storebror Lexion. Også Cebis-terminalen er et hakk mer moderne. Her kan du overvåke diverse av treskerens funksjoner, og stille inn mesteparten av det som er å stille inn.Betjeningen sitter i armlenet, med samme kjørespak som Lexion.Serien er forberedt for autostyring.Bredt utvalg skjærebordTucano kan bruke samme skjærebort som Lexion. I tillegg kommer flere nye bord, blant annet to bord på 420 og 490 cm. Vanlig bord på 450 cm går ut, men den bredden får du som sammenleggbart bord. Et sammenleggbart bord på 540 cm er også på menyen. Maksimal bredde er 750 cm på de to minste, og ni meter på resten. Også Vario-bord er tilgjengelige.Snålt navnDe fleste under seg over navnet på den nye serien. Her er ikke noe ion til slutt, slik Claas har hatt tradisjon for de siste årene. Ei heller et navn som minner om eksisterende ord som indikerer egenskapene produsenten mener at maskinen har. Derimot et rent fantasiord, helt uten videre, som attpå alt får noe underlig uttale forskjellige steder i vårt langstrakte kongerike.Ikke viktig i det hele tatt for treskernes egenskaper, bare rart.

Powered by Labrador CMS