Du er her

Vegetar-kjøttdeig fra Nortura!

Synes du det høres naturstridig ut at kjøttbedriften Nortura lanserer en serie med vegetarprodukter?
Av Bo Hansen
Publisert 27.02.2017 10:30

– Som landets største kjøttprodusent, er vi glade for å supplere vårt sortiment med vegetariske alternativer. Mange vil kanskje stusse litt over at en kjøttprodusent gjør dette, men de fleste av oss har middager uten kjøtt innimellom, og da ønsker vi å ha et godt norskprodusert vegetaralternativ. I Nortura har vi utstyret, kapasiteten og kompetansen til å produsere gode vegetarprodukter tilpasset norske ganer, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

I Rema-butiker over hele landet

Nyheten MEATish er Nortura sitt første steg inn i vegetarmarkedet. Produktserien er utviklet i samarbeid med og for Rema 1000, og er ett av flere vegetarprosjekter Nortura nå jobber med. Den første produktserien, MEATish, vil være Rema 1000 sin egen merkevare. Produktene MEATish Boller, MEATish Nuggets, MEATish Biter og MEATish Burger lanseres i Rema-butikker på Østlandet i slutten av februar, og MEATish Deig lanseres i Rema-butikker over hele landet i begynnelsen av mars.

GMO-fri soya og norske egg

– Dette er gode produkter med smak og konsistens som likner våre tilsvarende kjøttprodukter. Vi har lagt mye arbeid i produktutvikling for å få til dette, og håper at forbrukerne vil like resultatet like godt som vi gjør, sier Kolberg.
MEATish-produktene er laget av GMO-fri soya dyrket i Nord-Amerika. I tillegg inneholder alle produktene norske egg.

– Avhengig av hvilke produkter du sammenlikner med, kan MEATish-produktene ha tilsvarende eller høyere proteininnhold og mindre mettet fett enn kjøtt-alternativene.
Grunnen til at Nortura har valgt å bruke soya som hovedingrediens, er at soya har liknende struktur, konsistens og næringsinnhold som kjøtt, sier Kolberg avslutningsvis.

Nøkkelord