Du er her

Vask huset i regnværet!

Mens du går og venter på finværet og muligheten til å komme utpå jordet, kan du kanskje bruke ventetida til utvendig husvask?
Av Bo Hansen
Publisert 22.05.2013 11:45

Du slipper å fukte veggen før vasking dersom det regner. Foto: IFI

-Vasking i regnvær er både enklere og gir bedre resultat enn om det er solskinn og oppholdsvær, sier fagsjef Jostein Brekka i Jordan.


Grunn 1

For det første unngår du at vaskemidlene tørker raskt og setter såpeskjolder på veggen. Skal du få skikkelig effekt av kjemikaliene, må de få tid til å virke før du skyller dem bort. Når det er pent vær må du ta små flater av gangen, slik at vaskemidlet ikke tørker opp. Når det regner derimot, kan du behandle større flater.


Grunn 2

Fro å hindre at reingjøringsmidlene skal tørke for fort opp på veggen, anbefales det at du vanner veggen på forhand – og underveis. Dette slipper du når det regner.


Grunn 3

Dersom du velger å vaske i styggværet, kan du trygt bruke penværet til andre mer lystbetonte aktiviteter.


Etterord

Fagsjefen mener det er en dårlig idé å droppe husvasken før du maler. Maler du oppå støv og skitt, får ikke malingen ordentlig heft og du risikerer at den flasser av etter kort tid. Det er fornuftig å vaske sjøl om huset og terrassen ikke skal males i år. Motto: Bedre å vaske enn å male for ofte!

(Kilde:IFI)