Du er her

Valle vgs får nytt grisehus

Fjøset skal bygges på Presteseter på Reinsvoll hvor Valle er i ferd med å samle sin husdyraktivitet. Det er Felleskjøpet og Gråkjær som skal stå for byggingen.
Av Redaksjonen
Publisert 16.05.2017 12:28

Fjøset er på 876 kvm, og er et fjøs for kombinert svineproduksjon. Fjøset inneholder totalt fire avdelinger; en slaktegrisavdeling, to fødeavdelinger og en avdeling for rekruttering og bedekking.

– Bygging av nytt grisehus er et viktig prosjekt for Valle videregående skole i prosessen med å fornye og samle all husdyraktivitet til Presteseter, sier prosjektleder hos Oppland Fylkeskommune, Magne Svare i en pressemelding.

Huset skal bygges i 42 cm betongelementer og tretakstoler, og prosjekteres etter TEK 10. Det er lagt vekt på at det skal være en god læringsarena for elevene og hele huset er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Gråkjær har inngått avtale om totalentreprise for gjennomføringen av prosjektet. Felleskjøpet er leverandør av all innendørsmekanisering. De skal blant annet levere TEWE batchforingssystem som skal gi skolen unike muligheter i undervisningssammenheng.

– Det er viktig for Felleskjøpet å være synlig på landbruksskolene rundt om i Norge. Dette prosjektet er et viktig prosjekt i denne sammenhengen, sier Knut Øystein Berg, prosjektkonsulent hos Felleskjøpet. 

Byggingen starter opp umiddelbart, og fjøset skal stå ferdig før jul.