Du er her

Trener på tømmerhugging

I helgen finpusset det norske Timbersports-landslaget VM-formen. Det gjorde de på treningsleir sammen med de svenske og danske landslagene.
Av Redaksjonen
Publisert 16.05.2017 11:24

VM i tømmerhugging er en konkurranseform der utøverne hugger eller kapper tømmer ved å bruke øks, motorsag og en to meter lang håndsag. I 2012 konkurrerte 100 Timbersports-utøvere fra 23 nasjoner om å bli verdensmester på Lillehammer. 3. og 4. november returnerer de for å gjøre opp om VM-tittelen i Håkons hall.

Hedmarkslag

Landslaget i år er et rent Hedmarkslag, og består av tre fra Ringsaker og en fra Glåmdalen. Disse er Ole Magnus Syljuberget fra Mesnali, Ole Ivar Lierhagen fra Brummundak, Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum og Jon Arne Borg Engø fra Åsnes. De norske utøverne er allerede nå godt i gang med opptreningen.

– Det er et sterkt norsk lag og en sterk individuell utøver som stiller på hjemmebane i november. Under treningsleiren i helgen har hele laget vist at dedikert trening, viljestyrke og god lagånd betaler seg. Det er ingen tvil om at dette blir et svært spennende VM for Norge, sier Bjørn Sønsteby, salgssjef for Stihl Norge, i en pressemelding.

Landslagene trener sammen

Dette er første gang det arrangeres en felles treningsleir for det norske, svenske og danske landslaget i forkant av verdensmesterskap. De norske utøverne ser på dette som utelukkende positivt.

– Når vi trener sammen løfter vi hele sporten til ett nytt nivå. Vi utfordrer hverandre og lærer av hverandre, noe som gjør at vi alle blir bedre. Blir konkurrentene bedre, blir også vi bedre, sier landslagsutøver Jon Arne Borg Engø.

Hvem som er best av Norge, Sverige og Danmark avgjøres når det nordiske mesterskapet går av stabelen i Gøteborg 24. - 26. august.

Billettene til tømmerhugger-VM i november er allerede lagt ut for salg.

Faktaboks

Dette er tømmerhugger-VM:

• Arrangert første gang i 2005
• Den tyske motorsagprodusenten Stihl er arrangør
• 22 nasjoner og 100 deltakere
• 6 øvelser. Én med håndsag, to med motorsag og tre med øks
• Arrangeres i Lillehammer 3.- 4. November 2017
• Arrangert sist i Lillehammer i 2012
• Australia er regjerende verdensmester i lagkonkurransen
• Jason Wynyard fra New Zealand er regjerende mester og har fleste individuelle VM-gull (8)