Du er her

Trelleborg vil lage traktordekk i USA

Trelleborg Wheel systems skal investere 50 millioner dollar i ny dekkfabrikk i Sør Carolina i USA.
Av Magnus Østby
Publisert 09.05.2014 07:30

Trelleborgs nye dekkfabrikk i USA.

Mens andelen radialdekk i Europa er 82 prosent, er den bare 44 prosent i Nord Amerika og 12 prosent i Sør Amerika. Men andelen er økende, ca. fem prosent hvert år. 

Trelleborg produserer kun radialdekk, og for å dekke den globale etterspørselen og spesielt økningen i USA og Canada, velger de nå å innvestere i egen produksjon "over there." Etableringen koster 50 millioner dollar og fabrikken vil sysselsette 150 personer når den når full produksjon i 2018. Etableringen i USA innebærer også at Trelleborg etter hvert vil få mer enn 5000 utsalgssteder i Mexico, USA og Canada. Produksjonsstart er satt til slutten av 2015.

Trelleborg har et såkalt strategisk partnerskap med en rekke traktor- og maskinprodusenter. 51 prosent av Trelleborgs traktordekk selges via partnere som har sitt hovedsete i Nord Amerika, blant annet Agco og John Deere. Også av den grunn er etableringen av egen fabrikk i Nord-Amerika viktig.

Trelleborg har fra før fabrikker i Italia, Sri Lanka, Kina og Latvia. Den opprinnelige dekkfabrikken i Trelleborg i Sverige produserer kun felger for traktorer og skogsmaskiner.