Du er her

Traktorstatistikken: Populært med grønt

John Deere troner igjen på topp, men Fendt gjør det også bra.
Av Magnus Sørlie
Publisert 03.05.2019 13:54

Valtra har falt ned på andre plass, men det er ingen grunn til panikk. For Valtra har 71 flere nyregistrerte traktorer enn på samme tid i fjor. Med andre ord ligger det an til å bli er godt år for Valtra. John Deere har klatret forbi Valtra og opp på førsteplass. John Deere har 85 registreringer i april, som faktisk er det samme resultatet som i mars måned. Mye kan fortsatt skje og det skiller bare 11 traktorer mellom første- og andreplass.

132 traktorer foran fjoråret  

Massey Ferguson ligger også bra an med hele 132 traktorer foran fjoråret! I tillegg har MF økt markedsandelen med 9,2 %, som må sies å være en bra opptur. På fjerdeplass finner vi Fendt med 44 registreringer. Fendt har registrert 15 traktorer mindre enn Massey Ferguson i april og ligger 87 traktorer etter MF så langt i år. Det skal noe til å tette den luka, men om vi sammenligner salget av Fendt-salget i år mot i fjor, er de så langt 53 traktorer foran.

Litt foran fjoråret

New Holland har redusert markedsandelen med 0,9 %. De ligger allikevel 7 traktorer foran og holder seg relativt stabile. Det går ikke like bra med Case IH som har 25 færre registrerte traktorer enn samme tid i fjor. Case IH har i likhet med New Holland også tapt markedsandeler.

Zetor øker

Zetor har solgt tre traktorer i april og er 5 traktorer foran fjoråret. Claas ligger allikevel litt etter, men har hoppet opp en plass på statistikken og er nå på sjetteplass. Deutz-Fahr er omtrent på samme nivå som på samme tid i fjor.