Du er her

Ti Valtra-traktorer til Hæhre

Hæhre Maskinutleie har bestilt ti nye Valtra fra Akershus Traktor. I avtalen er det også opsjon på ytterligere tre traktorer.
Av Håkon Bjerke
Publisert 13.05.2017 11:08

De ti første traktorene er Valtra N103 H5. Fem av dem skal leveres i juni, de fem neste i juli. Hvis opsjonen benyttes blir det ytterligere en N103, pluss en N154 eller N174 utpå høsten. Hæhre Maskinutleie har sju Valtraer fra før som nå byttes inn i de nye. Valtraene selges med serviceavtale og fem års garanti.

Sprengningsassistenter

Det er entreprenørselskapet BetonmastHæhre som skal bruke traktorene i oppdrag med fjellboring og sprenging. Traktorene vil gå med trepunktsmonterte, kraftuttaksdrevne kompressorer for å blåse ren borehullene før lading. Etter ladingen må frontlasterskuffa brukes for å bære fram singel til å fylle over sprengstoffet i borehullene. Traktorene leveres skreddersydde fra fabrikken med blant annet frontlaster, stål dieseltank og forsterkede skogsdekk. Kjettinger på alle fire hjul hører med, da disse vil bli brukt store deler av året. Å kjøre med kjettinger både beskytter dekkene og øker framkommeligheten.

Gode erfaringer

Daglig leder i Hæhre Maskinutleie, Frank Ole Sørensen, er svært godt fornøyd med både traktorene og servicen de har fått fra Akershus Traktor helt siden den første Valtra-handelen i 2005:

-Vi har hatt solide, enkle traktorer som har tålt belastningene på anleggsplassene, der de går både i steinrøyser og på bratte, glatte svaberg. Servicen har fungert 110 prosent, noe som er viktig for oss i den daglige driften. At de ansatte har blitt kjent med Valtra-traktorer gjennom mange år er heller ikke et minus.  Ettersom fjellsprengerne hovedsakelig er fjellsprengere, og ikke traktorførere, så er det en fordel å kjøpe samme traktormerke igjen. Overgangen og opplæringen på de nye traktorene blir nå veldig grei, sier Frank Ole Sørensen.

Gode kunder

De ansatte i Akershus Traktor er selvfølgelig stolte over å ha inngått ennå en avtale med Hæhre Maskinutleie. - Vi setter stor pris på den tilliten de har vist oss gjennom mange år tidligere og nå igjen ved inngåelse av denne avtalen, sier daglig leder Ole Hveem i Akershus Traktor.