Eric Canut har skrevet flere bøker og er ofte intervjuet i spansk presse og TV når det gjelder ost og vin. Foto: Interempresas

Spansk osteekspert med bomtur

Eric Canut tok turen helt fra Barcelona til Tingvoll for å kjøpe 500 kilo av blåmuggosten Kraftkar. Han måtte nøye seg med åtte.

Publisert

Oste- og vinekspert Canut har mast siden desember om å få kjøpe ett halvt tonn av Kraftkar og troppa nylig opp hos Tingvollost i egen person for å sette makt bak bestillinga, men ble «avspist» med åtte kilo, skriver NRK Møre og Romsdal på hjemmesida til statskanalen.

Hvorfor stor – når lykkelig som liten?

Etter at blåmuggosten Kraftkar gikk til topps i Oste-VM i San Sebastian i Baskerland sist høst, har så mange etterspurt osten, at Tingvollost ikke har hatt sjanse til å etterkomme alle bestillingene. De har heller ingen ambisjoner om å gjøre det.

-Det er noe som heter å være lykkelig som liten. Vi har ingen interesse i å være store, sier styreleder i bedriften, Gunnar Waagen, til NRK Møre og Romsdal.

Lykkelige norske kyr nøkkelen til suksessen?

Sjøl om spanjolen tropper opp i egen person i ostebutikken på Tingvoll, hjelper det altså ikke. Det er de faste kundene som har førsteretten, når nye interessenter melder seg. En noe slukøret Canut må nøye seg med åtte kilo i bagasjen tilbake til Barcelona. Og dette sier spanjolen til NRK når han skal forklare hvorfor norsk ost blir så god:

-Det er kvaliteten på mjølka, renheten, graset, kulda, snøen og kanskje de lykkelige kuene.

Tingvollost

Tingvollost, som ble etablert i 2013, produserer ni tonn av blåmuggosten Kraftkar i året. Hver uke ser 250 nye oster på snaue to kilo dagens lys på Tingvoll på Nordmøre.

Powered by Labrador CMS