Du er her

Sjelden vare fra Fetsund Maskin

Fetsund Maskin leverte nylig en traktor det ikke finnes maken til i Norge
Av Per Magne Tøsse
Publisert 28.05.2019 19:17

Hvis vi ser på registreringsstatistikken de siste åra, er det et merke som mangler. Lamborghini solgte tidligere noen traktorer hvert år, men for et par år siden stoppet det helt opp.

HCP har de siste åra satset på Deutz-Fahr, og de italienske traktorene fra Same og Lamborghini har nok gått litt i glemmeboka. Først nå i år er de på banen igjen.

Trofast kunde

Daniel Holter Hovin på Fetsund fyller tjue år i år og har tatt over korndrifta på hjemgarden. Han har startet karrieren med å kjøpe ny traktor, og valget falt på Lamborghini Spark 120.

Den har firesylindra motor på 120 hk og trinnløs girkasse. Familien Hovin har hatt Lamborghini i mange år allerede, og de har et godt forhold til den lokale forhandleren Fetsund Maskin.

Lang erfaring

Fetsund Maskin har solgt Lamborghini helt siden de startet opp i 1986. Firmaet står også bak produksjon og deleforsyning til Rådals grøftemaskiner.

– Vi synes det er stas å levere en helt ny Lamborghini igjen. Vi har flere kunder som er interessert, så det blir nok flere handler utover året, sier Per Grosås.

De har stadig inne eldre Lamborghini til service. Nylig hadde de inne på verkstedet en 1958 modell Lamborghini R1.

Gjerne flere

Ketil Høstad hos HCP bekrefter at de gjerne leverer både Same og Lamborghini til de som måtte ønske det. Dagens modeller har mye til felles med traktorene fra Deutz-Fahr, men den hvite Italieneren har en egenprodusert motor, i stedet for motor fra Deutz.