Du er her

Rekordsalg av norsk kjøtt

Dyresykdommer i Europa har ikke bremset kjøttsalget i Norge. Salget er ventet å komme opp i 222.400 tonn i år. Aldri før har vi kjøpt så mye kjøtt. Nå kan det gå mot kjøttmangel her i landet.
Av Anonym
Publisert 01.12.1999 12:00

Mens bønder og kjøttbransjen i EU-land opplevde en fortvilet nedgang i kjøttsalget etter bråket om kugalskap i fjor og munn- og klovsyke i år, viser det seg at norske forbrukere spiser mer kjøtt enn noensinne.
I følge den ferskeste prognosen lagt fram av samvirkeselskapet Gilde Norsk Kjøtt, ventes etterspørselen av kjøtt å bli tidenes største, 222.400 tonn i år.
Produksjonen derimot er i ferd med å gå ned. Fra toppåret 1999 med 227.100 tonn kjøtt, ventes kjøttproduksjonen å synke til 213.900 tonn i år. Ikke engang med import ventes det at hele etterspørselen kan dekkes fullt ut.Kilde: Nationen