Du er her

Omsetningsrekord for Agromiljø

Etter et rekordår i 2016, økte Agromiljø ytterligere i fjor. Nå utvider de.
Av Redaksjonen
Publisert 21.02.2018 12:25

I 2016 satte Agromiljø omsetningsrekord og økte omsetningen med hele 28 prosent fra 2015. I fjor økte rogalandsbedriften ytterligere ti prosent.

Går godt når det er vått

Daglig leder i Agromiljø, Kyrre Vastveit, mener det er flere årsaker til den kraftige økningen de siste par årene.

– Det er mye større interesse for slangespredning når sesongen har vært våt og vanskelig. Det er blitt også større fokus på kjøreskader. I tillegg får du tilskudd for å bruke slangespreder i enkelte fylker. Alt dette bidrar til å dra i samme retning, sier Vastveit til Bedre Gardsdrift.

Har vokst ut av lokalene

I dag er de 11 ansatte, men planene er klare for en betydelig utvidelse av virksomheten.

– Produksjonslokale våre er de samme nå, med 25 millioner i omsetning, som da vi hadde 5 millioner i omsetning, forteller Vastveit.

Utvider kapasiteten

Det begrenser, derfor er de nå i gang med å vokse seg større. Ny produksjonshall, fire ganger så stor som nåværende, er allerede ferdig tegnet og planlagt i samme område på Finnøy som nå.

Administrasjonsbygget skal også bli dobbelt så stort. Da må også antall ansatte økes. Planen er å ha større kapasitet og nye lokaler klare til neste vår.

Vil øke utenlands

I dag kommer ti prosent av omsetningen fra salg til utlandet, men Vastveit forteller at de både har solgt mer til utlandet før og kunne solgt mer nå.

– Det er kapasiteten som begrenser oss, og vi har måtte konsentrere oss om det norske markedet. Vi kommer nok til å øke eksporten til utlandet når vi får opp kapasiteten. Da er det særlig Sverige, Finland og Frankrike som har vært viktige markeder for oss, sier Vastveit.

Nøkkelord