Du er her

Nysgjerrig på naboens elgjakt?

Statskog lanserer nå en tjeneste de har kalt «Elgbørsen». Har du mobildekning kan du gå inn og se hvor mange dyr naboen har skutt.
Av Bo Hansen
Publisert 26.09.2016 10:29

Elgbørsen gjør det mulig å følge utviklinga av jakta på Statens grunn utenfor statsallmenningen. Totalt har Statskog ei kvote på 1600 elg i områder som strekker seg fra Kvænangen i nord til Gjerstad i sør.

På børsen ett døgn etter at de er skutt

Elgbørsen er gratis og reklamefri og du finner den på elgbors.statskog.no. Du kan zoome inn fra Norgeskartet og ned til det enkelte området, eller skrive i søkefeltet. Du får også ei liste over de ti sist skutte elg i det valgte kartutsnittet.

Jegerne rapporterer fortløpende under jakta hvilen type dyr de har tatt ut og slaktevekt - seinest ett døgn etter at dyr er skutt. Informasjonen vises i Statskogs Elgbørs idet jegeren har rapportert.

Tror det vil slå an blant jegene

- Vi vet at jegerne er svært interesserte i jaktresultater. Dette er informasjon som vi i Statskog allerede har. Det nye er at vi har utviklet en kartbasert webløsning som er tilgjengelig for alle. Det tror vi er en ekstraservice jegerne og mange andre vil sette pris på, sier Statskogs fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget.

River beina under spekulasjoner

- Åpenhet rundt jakta kan forenkle lokale forvaltningsdiskusjoner og vil bidra til å ta bort grunnløse spekulasjoner. Jegerne vil sette stor pris på det, og jeg tror mange andre vil ha interesse av å se hvilke dyr som er skutt i områder der de ferdes, sier Breisjøberget.

Her finner du Elgbørsen

 

Nøkkelord