Du er her

Nyheter fra Metsjö

Snittevogn med frontmontert finsnitter fra JF og krokløfthenger med nytt hydraulikksystem er siste nytt fra svenske Metsjö.
Av Magnus Østby
Publisert 05.02.2015 08:15

Svensk henger med dansk snitter.

De nye snittevognene, som selges av Felleskjøpet, har 30 og 34 m3 volum. Vognene bygger på Metax transportvogn og leveres med tipp eller bunnbelte. Nyttelast er oppgitt til 16,6 tonn. Den frontmonterte finsnitteren er produsert av JF og kan leveres med metalldetektor. Standard dekkdimensjon er 710/45-22,5 og vogna tilbys med styrbar boggi.

Lettere og raskere krokløfthenger.

 

Krokløfthengeren Metsjö MetaFlex har fått en ny konstruksjon, der en dobbeltvirkende tippsylinder virker mot en separat vekslingssylinder. Resultatet er én sylinder mindre, mindre oljebehov, raskere bevegelser og lavere egenvekt. Hengerne har også fått en hydraulisk betjent sikkerhetsbjelke bak. Denne senkes ned mot bakken ved lasting av tunge flak, og aktiverer også bremsene automatisk når den er helt nede. Hengerne leveres med to eller tre aksler, hvor den bakerste kan være styrbar. På vogner utstyrt med tre aksliger, så kan den fremste heves i tillegg til at den er passiv styrbar. Vognene har egenvekter fra 3,8 til 5,4 tonn og totalvekter fra 21 til 34,5 tonn.