Du er her

Nye, lange Metsjöhengere

Svenske Metsjö lanserer to nye hengere med fast flak. Typiske bruksområder vil være transport av fôrballer og potetkasser .
Av Håkon Bjerke
Publisert 23.11.2016 11:51

Metsjö skriver i en pressemelding at de nye vognene har betegnelse MetaU 115 och MetaU 160. Begge har hydraulisk fjørende boggi med mulighet til å senke chassiet 35 mm. Metsjö tilbyr flere ulike hydrauliske løsninger for lastesikring, som hydrauliske sider og endestøtter. MetaU står for Unibody, som indikerer at lasteplanet er fast og ikke kan tas av. Lengden er 11,5 og 16 meter. I norske lengdebestemmelser er maksimal tilhengerlengde 12 meter, så den største vil få et begrenset bruksområde her til lands.

Videreføring av MetaX-konsept

MetaU bygger videre på MetaX Mooring, med hydrauliske sider. MetaU er en lavere vogn og har 1,35 m i lastehøyde med 560/50 22,5 dekk. Som ekstrautstyr kan første og tredje aksel i boggien leveres med sving. Teknisk sett har vognene en nyttelast på ca 28 tonn.

 

Også til industrien

”Med disse vognene har vi en av de største serieproduserte transportvognene” sier Anders Ivarsson i Metsjö. ”MetaU 115 og 160 har en enorm kapasitet men de beholder forstatt smidigheten, og det kommer mange i landbruket til å sette pris på både for transport av fôrballer og stykkgods. Vi har også noen MetaU gående som transportvogner hos industribedrifter, til f.eks. transport av vannledningsrør. Dette er et naturlig steg for å effektivisere transportene både I jordbruket og industrien”, sier Ivarsson.