Du er her

"Nye" Akershus Traktor presentert i Leto-hallen

Den nye forhandler- og importsituasjonen for Akershus Traktor trådte i kraft fra 1. oktober. I den anledning viste de fram sin nye produktportefølje til over 1500 besøkende.
Av Håkon Bjerke
Publisert 05.10.2016 15:41

De ansatte på både salgs- og servicesiden var samlet fredag 30.09, mens dørene ble åpnet for publikum lørdag 01.10. Leto-hallen ved Eidsvoll var fylt opp med produkter og produktrepresentanter fra nær sagt alle leverandørene. Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, og plakaten under viser enkelt og greit hvilke merkenavn som nå finnes hos Akershus Traktor og deres frittstående forhandlere.


Her er merkenavnene du nå vil finne hos Akershus Traktor.

 

Ny grønnfarge

For mange av publikum var det nok uvant å komme inn på en Akershus Traktor-messe og ikke bli møtt av lysegrønne maskiner. En Claas skurtresker eller to har vanligvis vært et solid og ruvende blikkfang. Claas-agenturet er som kjent overtatt av Norwegian Agro, og i stedet har Akershus Traktor fått inn mørkegrønne treskere merket Fendt. I hallen sto en slåmaskin, ei rive og en skurtresker i Fendt-farger. Dette tyske grasutstyret er også kjent som Fella, mens treskerne er produsert ved den tidligere Laverda-fabrikken i Italia. Den samme skurtreskeren vil bli å få kjøpt hos Eikmaskin, både som Massey Ferguson og som Fendt, men både Eik og Akershus Traktor mener at de har sine egne trofaste kunder og at konkurransen ikke skal by på problemer.


Agco-produkter: Både tysk grasutstyr og italienske treskere med Fendt-logo.

 

Fullt fokus på Valtra

Blikkfanget ved inngangen var Valtra-traktorene. Akershus Traktor har nå hatt Valtra i huset i mer enn 10 år, men de finske traktorene måtte tidligere dele både oppmerksomheten og plassen med Claas. Fra nå av vil salgskorpset kunne konsentrere seg om bare ett traktormerke. Roar Enerhaugen fra Sande i Vestfold begynte som selger i Valtra Norge i 2001, så fulgte han med til Bergan Maskinsalg da Lantmännen overtok som Valtra-importør. Fra første oktober er Roar selger for Akershus Traktor i Vestfold. Roar er opptatt av å vise at Akershus Traktor er representert med både salg og service i Vestfold, og ønsker både gamle og nye kunder velkommen. Daglig leder i Akershus Traktor Ole Hveem sier det alltid er spennende å dra igang med nye produkter, og han er svært fornøyd med publikumsoppslutningen på messa. Over 1500 besøkende fant vegen til Leto-hallen denne fine høstdagen.


Fra venstre: Roar Enerhaugen, selger i Vestfold, og Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor.

 

Røde grasmaskiner

Akershus Traktor vil også forhandle hele utendørs høstelinja fra Lely / Welger. Grunnen til å ta inn dette merket er at Fella / Fendt ikke har presser, og Akershus Traktor anser at presser er en helt nødvendig del av programmet for å gi kundene et fullstendig tilbud. Importør av utstyret vil som før være Lely Nordic. De innendørs foringsanleggene omfattes ikke av avtalen.

 


Welger-maskinene importeres av Lely Nordic AS,
her representert ved Jan Brøgger Rasmussen (t.v.) og Rune Andreas Hegg.