Du er her

Ny serie magnetbormaskiner fra Rotabroach

HR Maskin AS i Rakkestad er importør av magnetbormaskiner fra Rotabroach. Nå lanserer de tre nye og større modeller.
Av Håkon Bjerke
Publisert 04.10.2016 12:30

Rotabroach Element-serien ble introdusert i fjor med modellene Element 30 og Element 40. De nye modellene har betegnelse Element 50, Element 75 og Element 100. Tallet indikerer maksimal bordiameter, og maskinserien har dermed kapasitet for kjernebor opp til 100 millimeters diameter. Dette sier HR Maskin AS i en pressemelding.

Dioder indikerer belastningen

Rotabroach-maskinene har et elektronisk display kalt Cut Smart, der fargede lysdioder indikerer motorens belastning. Operatøren kan variere matetrykket på boret slik at lyset holder seg på toppen av det grønne området for maksimal effektivitet. Legger operatøren for mye trykk på boret vil lyset skifte til gult eller rødt.


Grønt lys indikerer optimalt matetrykk, gult og rødt lys betyr overbelastning.

 

Fleksibel fot

Som navnet indikerer festes en magnetbormaskin til underlaget med en kraftig innebygd elektromagnet. De tre største maskinene kan leveres med et fleksibelt fundament slik at de kan finjusteres til riktig posisjon også mens magneten er aktivert.

 

Se Rotabroach på BG-TV

På Bedre Gardsdrifts Youtubekanal kan du se en film der Aage Solbrekke i HR Maskin AS viser Rotabroach kjernebormaskiner i praksis.

Nøkkelord