Kjell Patrick Ørmen Johnsen vant NM i kokkekunst i 2017. (Foto: NKL)

Dette er oppgaven til NM i kokkekunst

NM i kokkekunst 2018 arrangeres i Trondheim til høsten. Fristen for å melde seg på konkurransen, er 15. mai. Her kan du lese mer om oppgaven.

Publisert

12 finalister blir plukket ut, der seks konkurrerer første dag og de seks siste andre dag. Det er som vanlig satt opp kongepokal til vinneren.

I fjor var det Kjell Patrick Ørmen Johnsen som vant NM.

Les også: Kjell Patrick Ørmen Johnsen vant NM i kokkekunst

Vinneren klar for Årets kokk 2019

Vinneren av NM i kokkekunst 2018 er for øvrig automatisk kvalifisert for finalen av Årets kokk 2019, som arrangeres i Mathallen i slutten av september neste år.

Vinneren av Årets kokk 2019 blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2020 og 2021.

Oppgave NM i kokkekunst 2018

Du skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer.

Forrett

Hel piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra/Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og norsk sellerirot. Hver kandidat får 4 stk. piggvar og 2 stk. taskekrabber

Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare, og de andre ingrediensene må inngå i retten.

Hovedrett

Ytrefilet av av urfe med fettkappe og mørbrad av urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og Tine Kvitseidsmør.

Hver kandidat får 1,4 kg ytrefilet med fettkappe av urfe, varenummer 402821 og ca. 1,0 kg mørbrad av urfe, varenummer 402841

Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

Dessert

Valrhona Caraibe 66 % og Tine seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.

Hver kandidat får 1 kg Caribe 66 %, 1/2 kg Tine seterrømme og 1/2 kg hokkaidogresskar

Retten skal bestå av Caribe, Tine Seterrømme og Hokkaidogresskar som hovedråvare. Sitrus må inngå, men må ikke bruke alle sorter.

Kilde: NKL

Les mer om NM i kokkekunst på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS