Du er her

Nettbrett med termisk kamera

Panasonic lanserte nylig Toughpad FZ-M1 med infrarødt termisk kamera.
Av Ola Tande
Publisert 06.03.2018 14:08

Panasonic Toughpad FZ-M1 er utstyrt med et mikrotermisk kamera som gjør det mulig å ta og behandle termiske bilder. Kameraet har en oppløsning på 160x120 bildepunkter og kan måle et temperaturområde fra 400 plussgrader til 20 minusgrader.

Hvis kamera og programvare fungerer like godt som på pressebildene, skal du enkelt kunne se varmgang i lagre eller varmelekkasjer på bolighus eller driftsbygg.

Nettbrettet har Windows 10 Pro operativsystem og batteritid på opp til 16 timer, der du kan bytte batteri selv med nettbrettet i bruk. Som tilvalg kan det leveres med strekkodeleser, serieport, 4G og Smartcard. Det er IP65-sertifisert, vanntett ned til 180 cm og skal tåle fall fra 180 cm.

I en pressemelding skriver Panasonic at «Det termiske bildebehandlingsprogrammet er utviklet av Panasonic og bygger på 20 års erfaring med hard- og software-løsninger for bedriftsmarkedet. Med programvarealternativene Standard og Pro (sistnevnte krever ekstra lisens) kan brukerne måle høyde, opprette punkter, ta bilder og film, samt tilføye informasjon til bilder som for eksempel QR-koder. Bildene kan enkelt integreres med andre nettbrett fra Panasonic».