Du er her

N-serie med luftfjæring

Det nye året har akkurat begynt, og Valtra er raskt ute med å presentere nyheter for 2019, blant annet at luftfjæring blir tilgjengelig på N-serien.
Av Redaksjonen
Publisert 07.01.2019 15:53

Aires luftfjæra framaksel ble presentert allerede for tjue år siden, på 8050 serien. Siden da har dette vært forbeholdt de store seksylindrede T-modellene. Nå kommer denne muligheten også på N-serien. 

Luftfjæring har flere fordeler ifølge Valtra. I kaldt nordisk klima skal luft gi bedre komfort enn hydropneumatisk fjæring.

Nye regler bidrar

Framakselen hviler på to støtdempere og en stor luftbelg. TMR-reglene, som kom i 2018, fører til at alle traktorer som skal gå raskere enn 40 km/t allerede har kompressor og luftbremseuttak for tilhenger. Dermed blir ikke ekstrakostnaden med å levere luftfjæring foran så stor som før.

Valtra framhever at de med denne løsninga kan levere en traktor som vil være både komfortabel og sikker på vei i høg hastighet ved alle temperaturer.

Valtra N174 først ut

I første omgang er det N174 som får den nye fjæringa. Til høsten kommer muligheta også på N135 og N154. For de minste N-traktorene er det fortsatt hydraulisk fjæring som gjelder.