Du er her

Nøtteknekker med grønt skifte

Hovedpremien i Bedre Gardsdrifts adventsnøtter har de siste årene vært fri bruk av traktor i fire uker. I år fikk Ole Jakob Skovli disponere en John Deere 6110 MC i våronna.
Av Magnus Østby
Publisert 14.06.2016 16:10

Lettkjørt, komfortabel og akkurat passe stor. Slik sammenfatter vinneren av hovedpremien 2015, Ole Jakob Skovli, inntrykkene etter fire uker med John Deere 6110 MC. Traktoren er utlånt av Felleskjøpet Agri, som velvillig stilte med hovedpremien Bedre Gardsdrifts populære og litt spesielle adventskalender. Med 110 hk og frontlaster passet traktoren ideelt til Ole Jakobs drift, som består av kornproduksjon på 330 dekar. Før John Deeren rullet inn på tunet har det vært Massey Ferguson på garden i minst en mannsalder, og Ole Jakob syntes det var artig å få prøve et helt annet merke.

– Å kjøre traktoren over lengre tid hjemme på sin egen gard, med egne redskaper, gir et helt annet inntrykk enn en rask prøvetur ute på en traktordemonstrasjon, sier Ole Jakob.

Hvordan Ole Jakob opplevde det grønne skifte, og om han vil bytte ut én av de røde til fordel for grønt, kan du lese i Bedre Gardsdrift nr. 5, som postlegges 24. juni.

Hvis du ikke er abonnent, kan du bli det her. Et årsabonnemenet koster 625 kroner og kan selvfølgelig utgiftsføres. Våre abonnenter får 10 utgivelser i året, spekket med nyttig og lettlest fagstoff om landbruk og teknikk. Bedre Gardsdrift er et av svært få tidsskrift som opplever vekst, og siste telling fra Fagpressen viser at vi har 17628 abonnenter, 476 flere enn året før. Jevn vekst over flere år, samtidig som antall bønder går ned, viser at Bedre Gardsdrift er et fagblad for dem som vil satse. Det viser også at vi har trofaste lesere, og at Norges eneste frittstående landbruksblad har tillit hos den norske bonden og andre med interesse for landbruk og teknikk.

Nøkkelord