Du er her

Lena Maskin med ny avdeling på Hønefoss

Torsdag åpner Lena Maskin AS ny avdeling på Hensmoen ved Hønefoss. Det blir den åttende i rekka.
Av Sesselja Bigseth
Publisert 19.04.2017 09:48

Når dørene åpner klokken 09 i morgen, er det til et splitter nytt anlegg. Store, romslige lokaler, traverskran og vaskehall med utstyr på linje med det som brukes til storbilvask i lastebilbransjen er noe av det de kan skryte av.

– Jeg tør påstå at vi har et av Norges flotteste anlegg, sier Erik Hallingby, som blir avdelingsleder ved den nye avdelingen. Han har tidligere vært logistikksjef i A-K maskiner.

Erfarne folk

Hallingby får med seg flere erfarne folk fra bransjen. Per Erik Høe som blir butikk- og deleansvarlig har servet ettermarkedet på Claas i ti år. Tom Brentebråten har vært selger på Claas i mange år, og skal også fortsette som selger i den nyopprettede avdelingen sammen med Even Tandberg. Verksmester er Stian Solberg, som får med seg tre servicemekanikere, deriblant Espen Sandum som allerede har jobbet tre år med Claas.

– Med nytt team på plass har vi store forventninger til utviklingen for avdelingen. God service har vært kjennetegnet for Claas-produktene i Buskerud, og vi har som målsetning å forbedre denne ytterligere, sier Hallingby.

Et satsingsområde

Lena Maskin har hatt avdeling på Hønefoss også tidligere, men det begynner å bli en god del år siden nå. Når de nå starter opp igjen, er det etter ønske fra moderselskapet Norwegian Agro.

– Buskerud og Ringerike er et satsingsområde for Norwegian Agro. Vi har et godt marked for både treskere og grashøstelinjer her, sier Hallingby.

Salgssjef i Lena Maskin AS, Øystein Baraas, bekrefter dette.

– Vår målsetning er å bli en betydelig aktør i Buskerud. Vi skal ivareta alle Claas brukere og eiere som eksisterer der i dag med et serviceapparat som er oppe og går fra dag en, og vi skal sørge for at det blir flere Claas-brukere i området, sier han.

Åpner i morgen

Avdelingen er nå i gang med å kurse serviceteknikerne på Claas-produkter, og den siste finpussen er i gang før åpningen 20. april.

– Vi ønsker gamle og nye kunder hjertelig velkommen til vår avdeling på Hensmoen, sier Hallingby.

Den nye avdelingen vil ha adressen Hensmoveien 27, 3516 Hønefess.

 

Faktaboks

Lena Maskin AS

  • Lena Maskin AS er eid av Norwegian Agro Machinery AS, som nå styrker forhandler kjeden med ny avdeling i Buskerud.
  • Lena Maskin AS fører varemerkene CLAAS, Kiwi-Pekka, Multiva, Maschio, Lemken, Bogballe, AVR, Husqvarna og Foma i tillegg til flere andre merker.
  • Lena Maskin, avdeling Hønefoss, er den åttende i rekken. I mars åpnet de ny avdeling på Dal i Akershus.