Du er her

To kandidater til rektoratet ved NMBU

Valgstyret har godkjent to kandidatpar til rektoratet ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU), som er en sammenslåing av UMB og NVH.
Av Bo Hansen
Publisert 30.04.2013 00:45

Bildet viser UMB-studenter i telt foran Urbygningen i protest mot manglende studenthybler. Vi får håpe at det er nok studentboliger når veterinær-studentene kommer til Ås i 2018.

De to konstellasjonene er: rektorkandidat Mari Sundli Tveit (UMB) og prorektorkandidat Halvor Hektoen (NVH), og rektorkandidat Ørjan Totland (UMB) og prorektorkandidat Ann Margareth Grøndahl (NVH). Alle de fire kandidatene er interne. Det var et must at kandidatene stilte parvis, med én fra hver institusjon. Ingen eksterne kandidater hadde meldt sin interesse da søknadsfristen utløp 19. april.

Fra 1. januar 2014 fusjonerer Norges veterinærhøgskole og Universitetet for miljø- og biovitenskap. Fra 1. januar 2018 er planen at de to institusjoner skal samlokaliseres på Ås. Det er i denne perioden det nye rektoratet skal fungere.

Valget skjer elektronisk fra 15. til 22. mai. Stemmene vektlegges ulikt: Fast ansatte i undervisnings- og forskerstilling, 50 prosent, midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling, 10 prosent, ansatte i tekniske og administrative stillinger, 20 prosent, og studenter, 20 prosent.

Se bilde av og les mer om de fire kandidatene her

 

 

 

 

"