Du er her

A-K med færre og større avdelinger

A-K maskiner la i fjor ned flere avdelinger. Nå avvikles virksomhetene på Leira, Rudshøgda, Seljord og Vik.
Av Magnus Østby
Publisert 15.01.2015 10:45

I løpet av vinteren blir det lengre mellom A-K avdelingene.

Nedleggingen av de fire avdelingene er del av A-Ks nye strategi, der de vil ha færre og større avdelinger.

- Avviklingen av de fire utsalgsstedene som vil skje innen utgangen av februar, er et ledd i en større prosess med mål om å tilpasse vår forretningsdrift til nye forutsetninger, opplyser adm direktør Gunnar Thorud i A-K maskiner i en pressemelding.

Som kompensasjon for nedleggelsen av disse avdelingene, vil A-K maskiner styrke virksomhetene på Gjøvik, Stange, Skien og Voss.

- Vi ser at landbruket er i en omstilling der stadig mer krevende og profesjonelle aktører stiller større krav til sine handels- og servicepartnere. A-K maskiner ønsker å styrke sin stilling som en betydelig leverandør til de som satser profesjonelt med større investeringer i maskiner og utstyr. Dette vil kreve en økt satsing på noen større salgssteder med tilsvarende større kapasitet på salg og ikke minst på tilbudet av service og reservedeler, sier A-K sjefen. 

Thorud innrømmer og beklager at noen kunder vil få lengre veg til sin A-K forhandler, men opplyser at dette skal kompenseres med en utvidet serviceflåte.

A-K maskiner har i perioden 2011 til 2013 driftsinntekter på omlag 1,3 milliarder kroner. Driftsresultatet gikk imildertid betydelig ned, fra 28,5 millioner i 2012 til minus 9,5 millioner i 2013 (etter skatt).