Du er her

Jærbu ble Årets unge bonde

Ingve B. Berntsen (30) fra Hå kommune i Rogaland er kåra til Årets unge bonde 2016.
Av Bo Hansen
Publisert 12.11.2016 23:51

Årets unge bonde er heltidsbonde og har drevet gard siden har var 17 år, skriver Landbruksdepartementet. Ingve driver kjøttproduksjon på den gamle rasen Vestlandsk Fjordfe og har nettopp bygd nytt fjøs med god plass og mye lys. Den unge mann er opptatt av dyrevelferd.

Aktiv på flere felt

Ingve er utdanna agronom, i tillegg til en bachelorgrad i nyskapning og samfunnsutvikling. Ved siden av gardsdrifta er han svært samfunnsengasjert. Prisvinneren er aktiv jordverndebattant og sitter som vara til fylkestinget i Rogaland. I tillegg sitter han i styret til Jærmuseet-gruppen.

Fem kom til finalen

Det er sjuende gang Årets unge bonde kåres. Ingve Berntsen var en av fem finalister som sto igjen etter over 400 nominasjoner. De andre finalistene var Anne Dieset (31) fra Åmot, Geir Ove Mannsverk (31) fra Alta, Knut Halvor Aschjem (28) fra Ås og Mina (28) og Anders (30) Klaseie fra Eidsvoll.

Les mer om kåringa hos Norges Bygdeungdomslag 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nøkkelord
Faktaboks

Årets unge bonde

Kåringa av Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge AS og Felleskjøpet Agri, og er en del av prosjektet Grønn utdanning, som skal bidra til å rekruttere flere unge til landbruksutdanninga. Landbruks- og matdepartementet støtter prosjektet Grønn utdanning.