Du er her

Hviler ikke lenge på løken

Per Odd Gjestvang er på utrettelige jakt etter nye grønnsakstyper han kan dyrke. Gartnerhallens innovasjonspris sporer han til å leite enda hardere.
Av Redaksjonen
Publisert 14.11.2016 16:59

Lørdag 12. november fikk Per Odd Gjestvang Gartnerhallens innovasjonspris. En svært velfortjent pris, mener en samstemt jury, som har bestått av Bente Stensland (Gartnerhallens nestleder), Espen Gultvedt (norskansvarlig i BAMA) og Kristin Hollung (avdelingsleder i Nofima).

Eneste med rosettkål i landet

Gjestvang dyrker et mangfold av grønnsakstyper, både økologisk og konvensjonelt, på garden Vang gård på Toten. Her produseres det blant annet ulike typer grønnkål, løk, purre, hodekål, stangselleri, squash og ny varianter av rød spisskål. I høst fikk Gjestvang også Matmerk sitt Spesialtetsmerke for én av sine nyvinninger, rosettkål, som han er eneste produsent av i Norge.

En god mann for Gartnerhallen og Bama

Prisvinneren en aktiv og offensiv produsent som alltid er på leting etter nye produkter.

Han har drevet et kreativt og markedsorientert utviklingsarbeid med nye grønnsakstyper gjennom mange år.

Gjestvang samarbeider godt med Gartnerhallen og BAMA om nye produkter, noe som har gitt positiv utvikling i salg og verdiskaping for alle ledd i verdikjeden.

I tillegg har han drevet svært god markedsføring av nye produkter.

(Kilde: Newswire)

 

 

 

Faktaboks

Gartnerhallens innovasjonspris

Innovasjonsprisen er en pris som skal hedre aktører som har et sterkt fokus på utvikling og nytenking innenfor frukt og grønt, og som bidrar til å gjøre norsk produksjon av frukt og grønt konkurransedyktig i et tøft marked, og er Gartnerhallens høyeste utmerkelse til produsenter, produsent-sammenslutninger, pakkerier eller foredlingsbedrifter i Gartnerhallens verdikjede. Prisen deles ut på Gartnerkongressen annethvert år.