Du er her

Giant med tre nye kompaktlastere

Giants tre nye kompaktlastere har fått mer presis hydraulikk, større skyvekraft, et bredt dekkutvalg og avfjæret ståplattform for føreren.
Av Ola Tande
Publisert 23.02.2018 09:25

De tre Giant-modellene heter SK212G, SK212D og SK252D. Egenvekten er 750 kg, 795 kg og 810 kg. Alle har en løftehøyde på 2,1 meter og tipplast på 434 kg. Den minste har tosylindret Honda motor mens de to større har tresylindrede Kubota motorer.

Hydraulikken har fått ny ventilblokk som gir enklere og mer presis betjening. I tillegg har de fått større hydraulikkpumpe som leverer mer olje til både redskaper og de nye hydrauliske hjulmotorene fra Parker som gir større skyvekraft. Som tilvalg kan kompaktlasterne leveres med såkalt «Soft brake» som gjør at maskinen bremser mjukt til stillstand når du slipper spakene. De kan også leveres med et sett doble tannhjulspumper hvis du bruker redskaper som krever mer olje.

Med forskjellig dekkutrustning kan arbeidsbredden variere fra 76 cm til 110 cm, og sjåføren har altså fått bedre komfort med avfjæret ståplattform som også kan foldes opp.