Du er her

Full pull på ny Gruebane

Til helgen ligger alt til rette for gromme traktorer, svartrøyk og hjulspinn under Farmpower weekend i Grue.
Av Magnus Sørlie
Publisert 13.06.2018 08:50

16-17. juni er det klart for årets Farmpower weekend på Nøkleberget travbane i Grue. Traktorpulling står på programmet, og en helt ny bane er klar til bruk.

Fra grus til leire

Tidligere ble traktorpullinga arrangert på grusbane.

– Den nye banen har et leiraktig underlag, noe som gjør det tryggere for de større klassene.  Dette gjør at vi kan kjøre større traktorer med høyere effekt på banen, forteller leder Ole Mathias Rønaasen.

Konkurransen blir også mer rettferdig med leire kontra grus. Banen på Nøkleberget blir permanent.

Ny bremsevogn

Ikke bare banen er ny i år. Traktorcross.no, som er arrangøren av konkurransen, har anskaffet en ny bremsevogn. Vogna må ha godkjenning for å kunne brukes på større traktorer. Også dette har begrenset de større klassene tidligere.

Ikke cross i år

Til tross for ny bane og ny bremsevogn vil det ikke bli traktorcross denne gangen. Traktorcross krever mer mannskap og større sikkerhetssoner enn pulling.

– Med nye bane og ny vogn retter vi fokuset mot pulling sier Rønaasen. Han legger til at de som er interessert i cross får mulighet til å se dette i løpet av høsten.

Tyra og trimming

Helga blir allikevel ikke kjedelig. Odd Terje Friestad kommer på besøk med Valtraen Tyra.

Det blir også maskinutstilling og mulighet for trimming og testing av traktorer på dynometer. For de som ønsker, blir det også festligheter.

Mange påmeldte

Det stiller både små og store traktorer til start, totalt er det 81 påmeldte i år. Klassene det konkurreres i er fra 350 kg til 12 tonn. Standard, sport, veteran, farmstock og gardenpulling er noe av det du kan se til helga.