Du er her

Full pull for Håkon

Bedre Gardsdrifts journalist, Håkon Bjerke, debuterte i traktorpulling på Kirkenær Farmpower Weekend i helga. Det gikk riktig så bra.
Av Magnus Østby
Publisert 20.06.2016 08:13

- Jeg ble litt bitt av basillen da jeg sto som tilskuer i fjor, så da fikk jeg litt lyst til å prøve, siden det er på hjemmebane, sier Håkon, som kjørte en 1975-modell Case 1270.

Traktoren har en 7,4 liters Case-motor som har 163 hk originalt. Hvor mange hester den faktisk har, er det ingen som vet, fordi den er justert opp ganske mye. Den er utstyrt med tre-trinns powershift, noe Håkon mener er en fordel i traktorpulling. Han mener også det er bra at den er to-hjuls trekk, all den tid traktorene kun får trekke på bakhjulene og firehjulsdrift dermed vil gi unødig ekstravekt.

Før Håkon kunne stille til start måtte traktorens bakstuss modifiseres litt. Trekkroken er byttet ut og han har gjort det mulig å montere vekter bak for å justere vektfordelingene. I første trekk ble det 82,5 meter, mens han dro til med hele 108,5 meter i andre omgang, noe som sikret seieren i 6,5 tonns klassen.

 

 

Bli abonnent:

Bedre Gardsdrift er et av svært få tidsskrift som opplever opplagsvekst, og siste telling fra Fagpressen viser at vi har 17 628 abonnenter, 476 flere enn året før. Jevn vekst over flere år, samtidig som antall bønder går ned, viser at Bedre Gardsdrift er et fagblad for dem som vil satse. Det viser også at vi har trofaste lesere, og at Norges eneste frittstående landbruksblad har tillit hos den norske bonden og andre med interesse for landbruk og teknikk.

Hvis du ikke er abonnent, kan du bli det her. Et årsabonnemenet koster 625 kroner og kan selvfølgelig utgiftsføres. Våre abonnenter får 10 utgivelser i året, spekket med nyttig og lettlest fagstoff om landbruk og teknikk. De siste fem årene har utgivelsene i gjennomsnitt vært på 104 sider.