Gå til innhold

Vinterkurs for brøyting


Gjest

Anbefalte innlegg

Kan kommune stille krav, eller i helhet bruke 30 timers vinterkurset til Veidekke som fordel på egnethet på entreprenører??? Blei trekket i egnethet fordi eg manglet 30 timers vinterkurs ved pågående andbudsrunde til fordel for dei som har dette. Er det låv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber mye med offentlige anskaffelser på anlegg. Mener du kurset Statens vegvesen kjører for sine entreprenører? Synes det høres merkelig ut dersom det er et kurs Veidekke kjører internt, men er kjent med at vegvesenet kjører dette mot entreprenører generelt. Kjenner ikke grunnlaget for dette anbudet eller hva som kreves, ei heller om tildeling skjer på bakgrunn av en vekting eller bare på pris.

Generelt kan man si at dersom et gitt kurs er listet som kvalifikasjonskrav som skal dokumenteres, så kan manglede kurs føre til diskvalifisering og avvisning av tilbud. Dersom det vektes mellom pris, erfaring, kompetanse, tibudt utstyr eller annet, så kan de også gi dårlig karakter på dette. Vanskelig å si ut fra det du skriver. 

I sum vil jeg si at det er feil å bruke et internt entreprenørkurs som kriterie. Det vil også være feil dersom kurset er utilgjengelig for aktuelle tilbydere/små entreprenører.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...