Du er her

ammekubondes bilde
ammekubonde
Logget av
Innmeldt: 07.08.2016
Ny Traktor

Hei er på jakt etter en traktor på 100hk eller mer som skal brukes på gård med 25 ammekyr med framføring. Har Mf 382 ifra før men den viser seg å være for svak i framaksel knokkelhus har knekt ved håndtering av rundballer. ellers er det Rundballepresse som krever mest effekt (John Deere 578). noen gode tips å få her på forumet. Bør jeg kjøpe nytt eller brukt. Har Eik, Fk, og Ak i nærheten

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Gjest
Å finne rett traktor er som å

Å finne rett traktor er som å finne rett samboer - det er mye smak og behag. I tillegg er det mulig å venne seg til ting... Jeg er "oppfostra" på Valmet og skjena bort fra den oppgåtte sti en periode med en (relativt pent brukt) JD, som ikke falt i smak. Har egentlig ikke så mye vondt å si om den annet enn at jeg mislikte en del av løsningene, og det er ofte småting en irriterer seg over. På den jeg hadde var det bl.a ikke mulig å senke løftearmene lavt nok, så jeg måtte sette alt av utstyr på pall. Så da endte jeg tilbake på finsk, en N101 som jeg er særdeles godt fornøyd med. Den har så langt tålt mine formidabelt dårlige vedlikeholdsrutiner. Jeg har såvidt kjørt presse med den, men tror nok jeg ville gått for et nummer eller to (111 eller 121) større om jeg skulle kjøre en del presse. Naboens 111 Eco er kanskje den traktoren jeg helst kunne tenke meg mest, synes den gir mye effekt etter størrelsen.

Anonyms bilde
Anonym
Logget av
Innmeldt: 06.11.2015
Vi kjøpte en MF 5610 som

Vi kjøpte en MF 5610 som erstatning for en 372. Den gamle ble litt for liten egentlig, selv om vi skulle klart oss noen år til om den hadde hatt frontlaster. Uten å ha prøvd konkurrentenes modeller i samme segment så er vi så langt godt fornøyd. Allsidig, god sikt mot frontlaster med det såkalte "frisiktpanseret", overraskende seig til å være en forholdsvis liten motor, rimelig i drift. Flere lysår bedre komfort enn den gamle jernhesten...

Her er det utvilsomt Eik som har det best utbygde serviceapparatet og de ble hovedsak for vårt valg av merke. Men om AK og FK lokalt er bra er vel det hipp som happ. Nye JD 5R ser spennende ut.

Jon Bondes bilde
Anonym
Gjest
har akkurat gått runden på

har akkurat gått runden på traktorer på 100hester ++ så på JD 5m og 5r, MF 57serien, og Valtra A93/N114
og endte opp der jeg var, den gamle Valtra A95en ble erstattet med en Valtra A93.

Finnes finere mer komfortable traktorer med hyttefjæring og automatiske gir, men det drar fort oppover i pris..... og a93 er en skuddsikker traktor som går fint både på jorde og skog, og den er av de letteste.... Skal du ha like lett traktor er det Fendt 211,men da e du 50% opp i pris, alternativt finnes det vel en Deutz modell og som er i samme vektklasse, men har ikke forhandler for deutz her..