Gå til innhold

Farge på gråtass


MF 135

Anbefalte innlegg

Har en 53 modell Ferguson TEA  som jeg skal lakkere. Sliter bare litt med å finne riktig farge. Har tenkt til å bruke bengalakk, og trenger derfor en fargekode. Ellers så har de jo noen so heter Ferguson Grey og Ferguson Light Grey. Vet ikke helt hvem som passer best av disse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse traktorene er fryktelig spesielle, for det ble opprinnelig brukt overskuddsmaling fra engelske verft etter krigsskipene på disse, så traktorene har forskjellig farge, alt etter når de er produsert. Dermed er det nesten umulig å finne noen RAL kode på lakken. Jeg har søkt litt på google, og det nærmeste jeg kommer er dette:

 

https://www.e-paint.co.uk/Colour_alternatives.asp?filter2=All&cRange=BS+381C&cRef=BS381C+629

 

Her kommer det opp noen RAL - koder. Jeg har søkt etter farger innenfor BS381C, som var en britisk standard for lakk og maling på 40/50 tallet, så dette bør være noe i nærheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se her ja! Her var det jo en hel bråte med forskjellige nyanser.. Sleit litt med å finne RAL kodene, er det reference på den nettsida? Fant en annen RAL kode etter litt søking som i allefall jeg synes ligner. Er ikke opptatt av å få akkurat fargen som var på min modell, men bare en som kan passe sånn noenlunde. Takker for svar!

https://martinbrownpaints.com/ral-7046-paint

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...