Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Flishugger fra Wee-gruppen

Hei Er den hydrauliske flishuggeren som selges fra Wee-gruppen i Haugesund den samme som Wallenstein?

billy_the_kid_1s bilde
billy_the_kid_1
Logget av
Innmeldt: 20.08.2012
Re: Flishugger fra Wee-gruppen

Den ser fryktelig lik ut, men har annen merking og pris. Er nokk et kina produkt. Er det noen som har bruker erfaring med orginalen eller kopier, må jo vere et godt produkt si det bli kopiert i stor stil.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Flishugger fra Wee-gruppen

Den er langt fra det samme.
Kjøpte en BX92 i fjor og har hatt dårlig erfaring med den.
Man får det man betaler for, som er elendig kvalitet. Var oppført på listen deres med fornøyde kunder og ingen reklamasjon. Etter jeg kontaktet dem med klage ble nummeret mitt straks fjernet. Fikk forøvrig ingen hjelp fra Wee, de mente alt skyltes brukerfeil.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Flishugger fra Wee-gruppen

Jeg har også en bx92r fra WEE. Enig i at kvaliteten ikke akkurat stråler, men jeg må si jeg synes jeg har fått veldig mye for pengene! Totalt sett er jeg veldig fornøyd med huggeren!

Bakdeler: Dårlig byggekvalitet med tanke på lakk, passninger osv. Men med litt tilpassing under montering og litt smøring så er ikke dette noe problem. Jeg dusjer alt mitt utstyr med lanolin og det ser nytt ut enda!

Den trenger ganske mye traktor for å fungere optimalt. Slik jeg ser det har du to valg, enten bruke stor nok traktor (minst 90hk, helst mere), eller ved bruk av mindre traktor så bør du ha en hugger med turtallsvakt. Dette er selvsagt når du skal hugge effektivt med maks diameter på virke. Min tar or og gran på diameter 25-28cm uten problemer, så sant traktoren er sterk nok.
Blir det for lite effekt går farten på huggeskiva ned og brytebolten ryker.

Som sagt, totalt sett veldig mye hugger for pengene, min har fungert smertefritt (når den først var montert) men ikke forvent en Mercedes når du betaler prisen for en Lada..

Bakkjen_1s bilde
Bakkjen_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Flishugger fra Wee-gruppen

Har og en flishugger frå wee.no. Det er en litt mindre nemlig en bx62. Ser og at kvaliteten kunne ha vert bedre. Men den var omtrent som forventa i forhold til pris. Alle andre med meir kvalitet kostar minst dobbelt så mykje.
Min filosofi er at eg tar alt over ca 7 cm til ved og brukar flishoggaren til å rydde opp. Og til det har den fungert ypperlig. Det som er dårligast kvalitet på er rett og slett boltane som er brukt til å skru den ihop. Eg skifta ut alle boltane til kvalitetsboltar og etter det har ingenting løsna. I tillegg har eg funne ut at den går mykje finare og jamnare viss enn skrur opp turtal til ca 600omdr. I min.

Viss eg skal klage på noke so er det at der er en stor konstrukssjonsfeil på dei med hydralisk mating. Det er at dei brukar samme vinkelen på innmatartrakta som på dei uten mating. Det er fører til at uansett kor lavt ned du skrur matehastigheten så drar den til seg det den klare sjølv i et helvetes tempo. Innmatartrakta burde stått 90 grader på hoggarhjulet så hadde matinga fungert mykje betre....

Men alt i alt har den fungert ypperlig til midt bruk men hadde ikkje kjøpt en slik viss eg skulle brukt utstyret i større mengde.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Flishugger fra Wee-gruppen

Styr unna. Min er 1 år gammel å i dag kom kniven ut av siden på huggeren. Jeg snudde knivene på den ringte wee å fikk beskjed om hvordan det skule gjøres. I forhold til avstand på motstål osv. Resultatet er som beskrevet. Jeg ringte å fikk til svar bruker feil. Litt om hva som har skjedd. En flenge på 10 cm i siden på den hvor kniven kom ut. Svinghjul har sprekt på 4 steder.
Slangene på den er billig Kina kvalitet det er også resten av hoggeren. Det er 2 sveiser som også har gått opp. Inmater valser er blitt skakke og gnager på gods. Skruer løsner å detter av. Kraft overføringsaksel språk på midten.

Alt dette er helt sikkert bruker feil.

Jeg kommer aldri til å kjøpe et produkt av de igjen.

Bruk heller pengene på noe som holder. Man betaler litt mer for produktet men da har man i allefall hjelp vis det skjer noe.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Flishugger fra Wee-gruppen

Dette var interessant lesning.

Eg har vurdert å kjøpe ein BX62 flishogger, var i kontakt med ein som solgte dei, å har visst solgt mange av dei,
Ringte ein som har lagt ut film på youtube, som å hadde vert selger på disse, å han var veldig fornøyd med den. &quot\;KLART ALLE SIER SINE PRODUKTER ER BRA&quot\;. MEN FOR ALL DEL. TURTALLET VAR ALFA OMEGA,

MEN, han sa at WEE sine flishugger, og KELLFRI er samme flishuggerene, og alle kommer frå Kina, for Wallsteiner hadde flyttet produskjonen fra Canada til kina. Så kjapt å kopiere.

Men han eg vurder å bestille av, han seier han ikkej har fått noen reklamasjon, i tilfelle er det jo det at folk har kjøpt for liten, men klart alt til sitt bruk.

Men utfra det eg leser her, skal eg ikkje bestille noe i frå WEE

Anonyms bilde
anonymius
Gjest
Wee flishugger

Fliskutter BX52R med hydraulisk mating fra Wee funger vist enda dårliger blir det fortalt

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Ser det var en del misnøye

Ser det var en del misnøye her, så da får jeg komme med litt balanse;

Jeg kjøpte en BX62 uten hydraulisk mating fra wee for ca ett halvt år siden, og må si meg godt fornøyd så langt. Har ikke hatt noen problemer, og den trekker greit inn selv, så du slipper å bruke krefter på å dytte inn. Jeg har brukt den til å flise opp etter jeg felte 20 velvoksne grantrær, med tykke greiner. Mange rundt 14-15 cm i diameter.

For en privatbruker som meg, som passer godt på ting, setter den inn, og husker å smøre de to lagrene så er det ett godt kjøp - sett i forhold til pris. Men noen entrpenør eller utleie maskin er det kanskje ikke da.

Rune Andre Andersens bilde
Rune Andre Andersen
Logget av
Innmeldt: 28.01.2017
Eg kan ikke uttale meg på WEE

Eg kan ikke uttale meg på WEE gruppen sin fliskutter, men eg har den orginale WALLENSTEIN BX62 uten hydraulisk innmatting, å den er rå,
Den trekker trær og kvister inn så fort at er du uoppmerksom så kan du få deg både 2 og 3 karameller.
Men igjen man får det man betaler for, eg vurderte å kina modellen, men så var det ein i Porsgrunn som på den tid som  solgte og importerte den orginale Wallenstein, å da valgte eg den gang og å betale 10 000 meir for 3 års garanti og eg visste eg fikk kvalitet.

For på Wallenstein sin, så kan du IKKJE BRUKE DEN FEIL, Då måtte det vere evt, for lavt turtall på PTOen, for einaste eg har opplevd er å knekke bryte bolt på akslingen men det igjen er jo ikkje unormalt kan skje.
Men WEE gruppen sin og den fra Kellfri og mange andre er nok kina kopier.

Men til slutt, er det noen som veit om det finnes NORSK IMPORTØR AV WALLENSTEIN LENGER?? Han i Porsgrunn gav seg pga kravene fra Danmark der han fikk dei ifrå, blei så urimelig store når det gjaldt antall han måtte bestille hvert år at det blei for dyrt å sitte inne med og forskudds betale som eg forstod.