Gå til innhold

Nye dekk, hvilket merke?


Gjest

Anbefalte innlegg

Så er tiden kommet for å skifte dekk på traktoren. Dekkene er i dimensjon 380/70-24 og 480/70-34. Hva skal man velge? "Billigdekk", Pirelli, Vredestein, Good Year? Og hvor mange lag? Og hvilket firma er best på dekk? Noen tips?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så er tiden kommet for å skifte dekk på traktoren. Dekkene er i dimensjon 380/70-24 og 480/70-34. Hva skal man velge? \&quot\;Billigdekk\&quot\;, Pirelli, Vredestein, Good Year? Og hvor mange lag? Og hvilket firma er best på dekk? Noen tips?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

kommer vel litt an på hva du bruker traktoren til, men jeg mener at det lønner seg i lengden å kjøpe årntlige dekk. Har selv Goodyear i samme dimensjon, gode i åker men dårlige i transport
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest larsen_1

eg holder en knapp på good year, er meget godt fornøyd me de. veldig skånsom på jordene som okidoki sier.

Ved transport har jeg ikke tenkt over at de er dårligere, hvordan er de dårligere der okidoki?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De som skryter av Good Year her kan umulig ha prøvd noe annet av de annerkjente merkene... Michelin er etter min mening det suverene valget. Trelleborg (tidligere Pirelli) har muligens litt bedre slitestyrke, men har ikke de samme egenskapene. Michelin dekkene veldig snille ved grasmark og har best kjørekomfort og gripeevne. Vinteregenskapene er også best med Michelin etter min mening.

Dere kan også skjekke på nye traktorer... Tror ikke det er mange av dem som går med Good Year i allefall..

Billigmerkene anbefaler jeg ikke i allefall. Det blir å spare seg til fant, for de har elendig holdbarhet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jojo,er absolutt ikkje enig. Skiftet fra Good Year til Michelin Multibib. Og mi erfaring sålangt er at GY satt bedre på på vinterføre. Etter veig var nok GYdekka meir følsomme på luft-trykk med tanke på gynging.

Men for all del,Michelin Multibib er bra dekk da!!

 

Har og erfaring frå 1 tidligere traktor som hadde GY dekk bak og Michelin framme. Michelindekka framme sprakk sund,og var totalt ubrukelige etter 17-1800 timer. GY dekka var slitte,men fri for sprekker etter 6000 timer. Monterte forresten GY dekk framme og på denne traktoren,og var meget tilfrerds med dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest larsen_1

har man mye veg kjøring og ikke driver på jordene og surrer så er anleggs dekk gode etter vegen med tanke på slitasje.

michelin dekkene er vel best med kjettinger på vinterføre som alle andre jordbruksdekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tracker_1

Michelin pga. overlegen slitestyrke og komfort ved vei/jordkjøring. Sitter brukbart på glatta og. Men erstatter ikke pigg og kjetting selfølgelig.. Billigdekk lønner seg ikke ved mye veitransport på det dårlige veinettet som vi har her i Norge.

 

Tjessheim maskin har annonse på finn.no med pris på forskjellige dimensjoner: http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tractor/object?finnkode=20751665

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har siste 3 traktorer hatt gy 650 38 michelin m.bib 650 38 har nå samme dim med pirrelli!

jeg må le litt av de som er 100% bestemte på at det er kun et dekk merke som gjelder. det er som tidligere nevn stor forskjell poå fjellbrøyting 40 mil på asfalt og lang dag med harv på sand jord. asfalt gnager mest gummi uansett merke mens dekk på jordet holder til de rotner

pirelli er heller ikke dårlig,michelin hadde jeg så store forventnger til så det er kansje de jeg er mest skuffa over

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest baglern_1
Har kjørt disse dekkstørrelser på min traktor i 10 år. Merket er pirelli og traktor har gått litt over 6000t. Har veldig mye asfaltkjøring i vår og høstonn. Dekkene skal skiftesut nå men kjøper gjerne samme dekk igjen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vegard_1

Har sjøl veldig god erfaring med Vredestein Traxion-dekka. Som sistemann her sier så er de veldig snille på grasmark, og det ser ikke ut som asfalten spiser opp de fortere enn noe annet som jeg har vært borti - Good Year eller Michelin. Hvordan de er på snø veit jeg ikke, siden det står andre dekk på traktorene om vinteren.

 

Min erfaring er og at Good Year DT sitter bedre på snø enn Michelin sine gamle XM108. Hvordan Multibib er veit jeg ikke, for de har jeg ikke prøvd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 år senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...