Du er her

Ronalds bilde
Ronald
Logget av
Innmeldt: 26.03.2018
MF135 - gåen toppakning?

Hei,

Jeg har nylig kjøpt en MF135, 67 mod diesel, med problemer som jeg ikke avdekket ved kjøp. Jeg er uerfaren og kan lite om skruing på traktor. 

Når jeg starter kommer det kjølevæske ut av drensrøret på toppen ved påfyllingslokket. Det kommer også mye bobler når motoren er i gang. Jeg renset kjølesystemet og vannet som var der var grøtaktig og rustfarget. Det er ikke vann i motoroljen og heller ikke olje i vannet. Jeg ser ingen lekasje fra vannpumpen og termostaten ser faktisk relativt ny ut. 

Er det toppakningen som er gåen? 

Erlendsirs bilde
Erlendsir
Logget av
Innmeldt: 03.11.2018
Tett radiator/gåen vannpumpe

Tett radiator/gåen vannpumpe

RAÅs bilde
RAÅ
Logget av
Innmeldt: 26.09.2018
Hei.

Hei.

Dette er nok veldig typiske symptomer på toppakning ja.

Lekkasje mellom sylinder og kjølesystem,dermed får du trykk inn på kjølevæska.Kan også være sprekk i topp eller sylinderforing men mest sansynlig toppakning.Er ikke en volsom jobb å skifte på en såvidt enkel motor.Lite som må fjernes før du kommer til.Bobler i radiatoren og vann ut av overløpet har nok ingenting med vannpumpe og tett radiator å gjøre.Litt svarte fingre å såre knoker så er nok traktoren opp å går igjen!

anonym bondes bilde
anonym bonde
Logget av
Innmeldt: 05.08.2016
noe av det billigste som fins

noe av det billigste som fins å overhale jeg har betalt ca 20 000 for full overhaling gjort på verksted da er motorn bedre en ny. satte i halvfabrikat foringe å borre opp etterpå. fins vist  typer topp pakning å en med kobber den er sterkere