Gå til innhold

Overgrodd åker


Mollerstran

Anbefalte innlegg

Trenger et par tips, har overtatt en åker som har ligget brakk i 5 år som nå består av et tynt lag gress over hele. Skal dyrke grønnsaker her men er usikker på om jeg bør bruke noe middel for å drepe all gressveksten eller om det holder og pløye og harve jorda. Skal drive økologisk, 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du skal drive økologisk er det vel ingen middel som er tilgjengelige.

Sannsynligvis vil det være ganske mye torv i jorda, om du bare snur denne nå uten at det er brakket eller den får ligge snudd over en vinter vil det være vanskelig å bearbeide jorda uten å få opp mye av torva. Dersom du brakker med f.eks roundup og lar det ligge en stund, vil det bli bedre - og du vil slippe mye ugrasbekjempelse. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver å legge med et bilde vet ikke helt om jorda er brakket, men er ingen ugrass kun gress over det hele. Prøvde å pløye opp en liten bit idag og under gresslaget er det fin jord, bare usikker på om gresset vil "overta" når jeg planter grønnsaker uten noe mer middel :)

 

img_9286.thumb.jpg.1b5127608ed0dadd41a8e476a80b9d1a.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, torv i grønsaksproduksjon kan være utfordrende, med tanke på at ugras og at løs jord er fordelaktig.

Har det vært gras dekke tidligere kan det lønne seg og ha en annen vekst, 1-2år før grønsaker, ofte er det korn som blir brukt, men du kan gjerne bruke raigras pga den vokser fort og tett og vil gjøre det vanskelig for ugras å vokse. Pløy opp, kalke osv... Og så inn eventuelt raigras, høst dette og selg det, eller allier deg med lokal bonde som kanskje har bruk for fôr og kan kjøpe dette på rot, da får du kanskje litt husdyrgjødsel på iløpet av sesongen :) Pløy opp til høsten og  grønsaker neste år, ett lite tips  men du trenger kanskje arealet i år?

Da kan du eventuelt pløye så dypt du får til(og fint). Blir det mye torv er det fordelaktig å kjøre horisontalfres over for å knuse noe torv.  Men kalkstand i jorda må du passe på, viktig med kalk viss du skal unngå ugras. Lykke til:) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...