Gå til innhold

Gamle kornsortar


Glytzhkof_1

Anbefalte innlegg

Eg er ingen tilhengar av økologisk landbruk, snarare tvert imot. Men eg blir betenkt når ein ser korleis matproduksjonen blir stadig meir straumlinjeforma og industrialisert, Denne artikkelen viser kor vanskeleg det er å prøve å ta vare på mangfoldet i kornproduksjon:

http://www.dn.no/d2/d2mat/article2184764.ece

 

Med fleire allergikarar og kronisk sjuke i familien med tarmproblem, kan ein byrje å lure på om gamle kornsortar er vegen å gå for å bli frisk. Så vidt eg har forstått er foreksempel innhaldet av omega 3 i dagens korn bevisst redusert for å gjere langtidslagring lettare, Kanskje vi er på ville vegar med standardiserings og kontrolliveren i landbruket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...