Gå til innhold

unia plog


Gjest

Anbefalte innlegg

  • 10 måneder senere...

Jeg tror ikke disse plogene står noe tilbake for Kverneland. det er jo en ren kopi.

Regner med at om firmaet er seriøst så får dere prøve en demplog.

Får dere ikke det så sier det egentlig sitt om produktet og imprtøren etter min mening

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ingenting om Unia, men har en mer generell betraktning.

For 20 år siden skulle jeg kjøpe 3 skj vendeplog og valget sto, naturlig nok mellom Øvrum og Kverneland. Kverneland hadde dokumentert at Øvrum sprakk opp etter et visst antall timer. Jeg regnet ut at jeg hadde plog i 50 år før det skjedde, og det var følgelig ikke noe problem. Valget falt på Øvrum pga pris og bruksegenskaper.

Min erfaring var god, men etterhvert begynte jeg å se stadig fler Øvrum som var sveiset både her og der, ofte pga store og farlige sprekkdannelser. Særlig gjalt det 4 skj vendeplog. Det så jeg nesten aldri på Kverneland. Det skjedde ikke meg, men det viste at det er stor forskjell etter lang tids bruk og Kverneland har bevist sin styrke gjennom mange 10-år. Kan godt hende at andre også tåler like mye, men det var det med dokumentasjonen på det da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

synes du skal kjøpe en uni jeg! å spre dine erfaringer,men jeg kan ikke sjønne hva som er kverneland kopi på den?jeg studerte en 3 og 4 skj i sommer m selger,de er jo som andre ploger enkle men kan utstyres etter eget bruk å ønske

 

det med sprekk å sveis på ploger er synonymt med bruker å forhold-drar du en stor plog over fjell å stein butter i jordfast stein i stor fart osv så sprekker alle ploger

for å gjøre forvirringen maximal så er jeg en misfornøyd kverneland eier som er fornøyd med min nå 17 år gamle øverum å det blir en slik en neste gang

vil tippe at kvernelanden å har utvikle seg da men plog som vender over vil jeg ikke ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bolille_1

Fikk nettopp tilbud på en komplett 4 skjær. (UNIA IBIS XXLS VARIO 4 med rulleskjær og forplog på alle kropper) kr. 104 220,- + mva og frakt..

 

Traktordriver og jc. Regner jo ikke med dette skal være et salgsforum, \;), men min erfaring er at det er utrolig hva du blir fort kvitt på finn bare prisen er rett..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
  • 2 uker senere...
Det var en ikke helt liten prisforskjell da. Får mye kjekt for mellomlegget, eks såmaskin/trommel. Da er det ikke mye å stusse på, de bruker jo svensk stål i plogene sine Unia også. Leste i en artikkel at fremdeles så er monteringen og sveisingen mest håndarbeid, men det får en jo tåle med den prisforrskjellen. Interessant tråd.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Peter_Raugland_1

Hei folkens, jeg har et spørsmål!

 

Siden dere snakker om UNIA, så lurer jeg på om det finnes noen som har erfaring med UNIA CROSS TX, http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tool/object?finnkode=27128408 ?

 

Jeg lurer litt på hva slags trekkbehov den har, og om den fungerer godt i siltig-sandjord. Jeg har ca 160hk til rådighet. Jeg er i utgangspunktet ute etter en harv som f.eks. Horsch Tiger 3AS, men syntes prisen på denne CROSS harva ser veldig bra ut. Jeg ønsker å bruke den til etablering av vårgrøder.

 

Jeg ser for meg glyfosat i modentkorn/stubb, deretter lett høst-harving med en S-tinde (el skålharv) i Kornstubb. For deretter å så direkte i såbedet med en 3meters såmaskin med dobbelt-skiveskjær med rundt 80-100kg\'\'\'\'s trykk og pakkehjul rett bak. Tror ikke jeg vil bruke trommel da det er sandjord jeg har, men har det tilgjengelig om det trengs.

 

Noen synspunkter eller erfaringer med denne harva til dette bruket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Peter_Raugland_1

Jeg syntes det er merkelig at ingen har erfaring med denne type harver. Det behøver ikke være Unia Cross, men det kan også være Væderstads ToppDown, Horschs Tigere, Kvernelands CTS Evo, CLC, etc..

 

Hva slags erfaringer har en med bruk av disse i Norge til å gå inn i et jorde som er blitt stubbharvet høsten før (evt kanskje hatt en fangvekst), for så å etablere et såbedd med en enkelt overgang. Klart til å så rett i med en såmaskin?

 

Carrier / Disc er uaktuelt for meg på min jord, da det jordet som har fått den behandlingen de siste årene er betong, og trenger sårt en løsning i dybden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Har ikke erfaring med de harvene du sikter til, men har prøvd å høstgrubbe med amazone pegasus (gåsefotharv), for så å bruke vanlig såbedsharv om våren. For min del oppleves dette som noe \&quot\;trælsomt\&quot\; fordi vi sleit med at såbedsharva tetta seg. Dette gjalt selv om en fjerner halmen om høsten. Tetter seg helst i den bakerste tinnerekka da den på mange harver er tettere en de fremmre på mange harver (f.eks kverneland kilturharv, vâderstad NZ)

 

Vil derfor råde deg til å prøve å finne ei såbedsharv som er mere \&quot\;åpen\&quot\;, nyere f.eks vâderstad og potila finnes med fler tinneseksjoner enn de gamle. 5- 6 seksjoner istedenfor 4. Da tror jeg harvinga vil gå fint. Har også prøvd å så etter grubbharva, men synes det blir for ujavnt såbed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Peter_Raugland_1

Hva slags oppsett hadde du på gåsefot harva? Gikk den dypt? Hadde du noen utjevner eller pakker bak? Eller kastet den bare jord og halm bak slik at det ikke ble blandet?

 

Hvordan føler du det hadde vært om du fulgte opp med en overgang med Tallerkenharv? Ville det jevnet det bedre ut mtp såbedd?

 

Jeg vurderer å ha et tallerken / jordløsner verktøy, etterfulgt av en pakking for deretter å så i den pakkede sandjorden med skiveskjær. Har ikke lyst til å kjøpe såbeddharv, da sandjorda er veldig medgjørlig i toppen, men steinhard 10++++cm ned. (har vært leid ut).

 

Men uansett skal du ha mange takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...