Gå til innhold

Unia Ares skålharv - erfaringer med denne?


OS_1

Anbefalte innlegg

Hei! Vurderer en slik skålharv, men lurer på om det er noen her som har prøvd hvordan den er i praktisk bruk? Tenkte å bruke den rett i stubben til fortrinnsvis høstkorn evt litt om våren til vårkorn. Kan den brukes rett i pløgsla? Skal brukes på hovedsaklig mellomtung leirjord. Burde vel gå bra med 105 hk foran denne?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

den er alt for lett, og ha veeeldig dårlig slitestyrke.

blir ikke så pent etter taggete skåler sammenlignet med glatte.

etter mine erfaringer og hva jeg har hørt, så er amazone catros helt overlegen sine konkurrenter på dette produktet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

veit itte noe om unia men at det ikke blir så pent etter tagete som runde skåler er jeg ikke enig i har 2 skålharver sjøl en av hvert

Den med tagger søker bedre i tung jord det er forsjellen,men samtidig så snakker vi da om ekstrem jord her på gården bunner både den med glatt og taggete skåler(kverneland)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Har erfaring m Unia kompaktharv ei våronn.Fin til vårbearbeiding,harver grundig,men blir litt ujevnt etter den, selv m etterharv.Gjemmer stein godt.Bra på alle jordarter.

Går tungt, krever fart for å gjøre godt arbeid. 3 m. harv på en 100 hester kan du glemme! Her kreves 130- 150 hk, hvis ikke det er paddeflatt. Til høstsåing er pløing best. Denne harven kan også gå an , problemet er spillkorn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...