Gå til innhold

Tung slep skålharv


Gjest

Anbefalte innlegg

jepp det fungerer utmerket har ei kv land 28 og ei med 40 skåler sjøl ,harvene søker lett men morene jord m masse stein og lite jord kan vel vere problematisk synes det er rart at disse er ute av produksjon men det er vel carrier tider.disse harvene er mere fleksible en \&quot\;carriertypene\&quot\; synes jeg kan jobbe grunt -dypt- korn- potet- hakker også bra i gammel eng men den har ikke samme pakke /slette evnen som carrier men det er en fordel kansje på \&quot\;kall\&quot\; jord som kan tørke/ lufte seg litt før såing
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker utmerket som redusert jorbarbeiding, jeg kjøpte en 6,5m Carrier ifjor som jeg brukte mot en 42 skålers Kvernland. Synes det var ganske likt resultat utenom at carriern har pakker som jeg mener gjør ting værre der det er mye ugrass. Men ellers bruker jeg carrier kun på våren før såing og Kvernland på grønnsaksland for å skjære igjennom grasset dette funker utrolig bra spesielt på potetgress. Synes det er synd at denne skålharven har gått ut av produskjon men er tid for nye ting nå. Har også hatt en 4m Amazone Catros som jeg synes blir for lett som ikke skjærer nok igjennom på grasset bare pakker det ned med jorden.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
til svein: hvor mange dekar i timen kjører du med carrieren+ hvor stor traktor har du? Hvor mange dekar kan du kjøre før du må skifte skåler?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
til 675: 50-100 dekar klarer Je kjører med en Fendt 818 foran på carriern. Har skiftet skåler på kvernlanden 2 ganger før. Har ikke akkurat i hodet hvor mange dekar vi har harvet før vi skifter skåler. men sikkert noen tusen. har opplevd å knuse en skål ved treff av stor stein ved stor hastighet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...